Mamak'taki Selde Sörf Yapan Adam İlk Kez Konuştu: Son Günüm Sandım, Kelime-i Şehadet Getirdim - Son Dakika
Güncel

Mamak'taki Selde Sörf Yapan Adam İlk Kez Konuştu: Son Günüm Sandım, Kelime-i Şehadet Getirdim

Mamak'taki sel felaketinde bir aracın üzerine tutunarak kurtulmaya çalışan adam ilk kez o anları anlattı: Yüzme bilmiyorum, bu son günüm dedim ve kelime-i şehadet getirdim.

10.05.2018 09:18  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Mamak'ta, geçen cumartesi yaşanan selin en çarpıcı görüntülerinden biri, suda sürüklenen bir aracın kaportasına tutunarak kurtulmaya çalışan kişiye aitti. Aracın üzerinde adeta "sörf" yapan Seyit Muhammet Emin o anları ilk kez anlattı.

MAMAK'TAKİ SELDE ARABA ÜZERİNE TUTUNUP KURTULMAYA ÇALIŞMIŞTI

Seyit Muhammet Emin, Mamak'taki sel felaketinde bir arabanın kaputunda kurtulmaya çalışmıştı. 1 yıl 8 ay önce Türkiye'ye göç eden; eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Mamak Boğaziçi Mahallesi'nde yaşayan Emin, olay gününü şöyle anlattı:

Mamak'taki Selde Sörf Yapan Adam İlk Kez Konuştu: Son Günüm Sandım, Kelime-i Şehadet Getirdim

"O SIRADA MAL TAŞIYORDUM DUVAR DEVRİLDİ"

"İşsizim. Mahallede mağazası olan bir arkadaşa yardım ediyordum. Kaldırımdaki malları içeriye taşıyorduk. Sular yükselmeye başlayınca arkadaşım, 'Mal önemli değil. İçeriye gel, canını kurtar' diye seslendi. Ben birkaç eşya daha alayım derken, kaldırımın kenarındaki duvar yıkıldı.

Mamak'taki Selde Sörf Yapan Adam İlk Kez Konuştu: Son Günüm Sandım, Kelime-i Şehadet Getirdim

"SÜRÜKLENEN ARABAYI GÖRÜNCE ÜZERİNE ÇIKIP TUTUNDUM"

Su, beni ve malları caddenin ortasına sürükledi. Eşyaların arasında kaldım. Bir süre sonra, benim gibi suda sürüklenen bir araba çıktı önüme. Can havliyle bu arabanın üzerine atladım ve kaputuna sıkıca tutundum. Aracın üzerinde kaç metre gittim, tam hatırlamıyorum."

"YÜZME BİLMİYORUM, ŞEHADETİMİ GETİRDİM VE ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM"

Emin, şöyle devam etti: "Caddenin sonunda bir köprü var. Oradan aşağıya arabayla uçma tehlikesi vardı. Ama köprünün önündeki TIR'a çarpan araçlar durdu. Öbür arabaların üzerine basarak kaldırıma çıkabildim.

Yüzme bilmiyorum, hiç denize de girmedim. Zaten bu sel suyunda yüzme bilseniz de bir şey ifade etmez. 'Bu son günüm' diye düşündüm ve kelime-i şehadet getirdim. Tek hatırladığım bu."

Mamak'taki Selde Sörf Yapan Adam İlk Kez Konuştu: Son Günüm Sandım, Kelime-i Şehadet Getirdim

"MUSUL'DA BİRÇOK HASTAYI İYİLEŞTİRDİM, ONLARIN DUASI KURTARDI"

Sağlık meslek yüksek okulu mezunu olan 33 yaşındaki Seyit Muhammed Emin, Ankara'ya göç etmeden önce Musul'da bir hastanede anestezi teknisyeni olarak çalışmış.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde uzun süre görev yaptığını belirten Emin, "Çok sayıda hastanın sağlığına kavuşmasında emeğim oldu. O insanların duasının beni ölümden kurtardığını düşünüyorum" dedi.

(Kaynak: Habertürk)

Mamak\'taki Selde Sörf Yapan Adam İlk Kez Konuştu: Son Günüm Sandım, Kelime-i Şehadet Getirdim

Son Dakika Güncel Mamak'taki Selde Sörf Yapan Adam İlk Kez Konuştu: Son Günüm Sandım, Kelime-i Şehadet Getirdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • TÜRKİYE: Yeni Türkiye sel zam deprem felaket işsizlik tecavüz şantaj cinayet ne ararsan var 7 6 Yanıtla
  • zorba: selin önünde kimse duramaz 3 1 Yanıtla
    Doğruyu göze sokan adam: duramaz tabi belediye alt yapıyı doğru düzgün yapmazsa Allah böyle adam olun der, aldığınız verginin hakkını verin. Hollanda bırak seli koca denize gelgit e duvar gelmiş ülke. Bizimkiler daha iyisini yapar isterse. 3 1
  • FARK VAR: Abd de kasiyerin kazandığını 5200 dolar Türkiye'de müsteşar kazanamıyo 4000 dolar. . Kentsel atık topluyorum işin adı değişti ama maaş 350 dolar ediyo. Rabbim yardım et bana. Zor durumdayım. 3 1 Yanıtla
    Vekil: Allah yardımcın olsun. Bizde açız. 0 0
  • Tuhaf olaylar oluyor buralarda: Bunlar AKP ile yatıp,AKP ile kalkıyor ya, spor,magazin,komedi,hava durumu haberlerin de dahi AKP ile ilgili olumsuz yorumlar görüyorum. bu gerçekten psikilojik bir durumdur.Bu yorumları okuyanlardan rica ediyorum,lütfen söyle bir kaç gün boyunca en alakasız haberlerde ki yorumlara bir göz atsin. Gerçekten bunda ya bir feto saldırısı var,yada gerçekten kafayı sadece AKP ile bozmuş kişiler var.Ne alaka diyenlerde objektif gözle bir baksınlar. Sadece baksınlar ne demek istediğimi anlarlar zaten 2 1 Yanıtla
  • TUNÇ06: Ülke böule idare ediliyor asvaltı at binaları dik ...bu sonuçlar kaçınılmaz şimdi de sonrada .Yapanlar ner de ?yok...yola devam .. 2 0 Yanıtla

Advertisement