Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nde bağ budama kursuna giden kursiyerler bağlarda uygulamalı eğitim görüyor.

18.12.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nde bağ budama kursuna giden kursiyerler bağlarda uygulamalı eğitim görüyor.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada Harmandalı Mahallesi'nde bulunan bir üzüm bağında uygulamalı olarak bağ budama tekniklerinin öğretildiğini belirtti.

Geçen yıl ilçede 17 mahallede 17 kursun açıldığını kaydeden Kaya, "Belediyemiz öğretmenlerin ulaşımını sağlayarak köylerde kurs verilmesini sağladı. Önümüzdeki yıl da farklı branşlarda kurslar açmayı hedefliyoruz. Bağ budama kursuna 39 erkek kursiyer katıldı. Bu yıl Aralık ayının başında açtığımız kursta 39 kursiyerimiz eğitim görmektedir. Burada bağ budama uygulaması yapılacak. Akşamları teorik eğitim gören kursiyerlerimiz gündüz de bu şekilde bağ budama tekniklerini öğreniyor" diye konuştu.

Programa Şehzadeler ilçe kaymakamı İsmail Çorumluğu, Şehzadeler Belediyesi Başkan vekili İsmail Önal da katıldı.

Savaş mağdurları için yardım protokolü

Şehzadeler Belediyesi,  AFAD, İlim Yayma Cemiyeti ve Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası başlatılması amacıyla protokol imzaladı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç ve Manisa Saruhanbey İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Eyüp Saraçoğlu düzenlenen törenle yardım protokolünü imzaladı.

törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Faruk Çelik, hatay'da sığınmacı olarak yaşayan Bayırbucak Türkmenleri'ne ve oradaki savaş mağdurlarına giyecek ve yiyecek yardımında bulunmak amacıyla bir protokol imzalandığını ifade etti. Çelik

Suriye'de vahşet yaşandığına dikkati çeken Çelik, "On binlerce insan katlediliyor ve yüzbinlerce mağdur, yaşlı, kadın, çocuk yurtlarını terk etmek zorunda kalıyorlar. Son zamanlarda da Bayırbucak Türkmenlerine yapılan çirkin saldırıları hepimiz görüyoruz. Bu saldırılardan, ölümden, yaralanmalardan kaçmak için Ülkemize, Hatay' a sığınmış olan savaş mağdurlarına ve Bayırbucak Türkmenlerine bizlerde Manisa'dan sahip çıkalım bir yardım kampanyası düzenleyelim istedik" dedi.

Demirci'de TOKİ evlerinin kurası çekildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ),  Demirci ilçesinde yapılan 255 konutun ikinci kura çekimi gerçekleştirildi.

Demirci Belediyesi meclis salonunda noter huzurunda 14 hak sahibi için 3+1 ve 2+1 daireler için kura çekildi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, yaptığı açıklamada, ikinci kez kura çekimi yaptıklarını hatırlatarak "2016 yılı içerisinde konutlar tamamlanarak, hak sahiplerinde evlerine geçebilecekler" diye konuştu.

Saruhanlı'da Atatürk Kır Koşusu

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü (SAGEM) okullararası "Atatürk Kır Koşusu" düzenlendi.

İlçedeki ortaokul ve lise öğrencileri gruplar halinde yarıştı.

Yarışmada, dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık tarafından madalya verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement