Marc Ribot, Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Marc Ribot, Borusan Müzik Evi'nde

Marc Ribot, Borusan Müzik Evi\'nde

Marc Ribot'nun Ceramic Dog'u Avrupa Turnesi'ne Borusan Müzik Evi'nden başlıyor.

05.11.2012 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan Müzik Evi sahnesi 9 Kasım akşamı Avrupa turnesine İstanbul'dan başlayan Marc Ribot öncülüğündeki Ceramic Dog'u ağırlıyor. Göksel Baktagir Doğu Rüzgârı feat. Sumru Ağıryürüyen ise 7 Kasım, progresif rock topluluğu Nekropsi ise 10 Kasım'da Müzik Evi'nde olacak.

5 Kasım 2012, İstanbul – Lounge Lizards ve Tom Waits'in ekibinden tanınan ABD'li gitarist ve şarkı yazarı Marc Ribot'un Ceramic Dog isimli topluluğu, bu yılki Avrupa turnesine 9 Kasım Cuma akşamı Borusan Müzik Evi'nde başlayacak. Aralarında Elton John, Madeleine Peyroux, Marianne Faithfull, Tom Waits, Elton John, Allen Ginsberg ve John Zorn'un da bulunduğu pek çok isimle sahne ve stüdyo çalışmaları yapmış olan Marc Ribot, gitarıyla rock, soul, funk, caz ve geleneksel Küba standartları üzerinde eşsiz bir tını yakalıyor. Müzisyenin Chess Smith ve Shahzad Ismaily ile birlikte kurduğu Ceramic Dog, ilk albümünde The Doors'un ünlü şarkısı "Break on Through"ya enteresan bir yorum getirerek dikkatleri üzerine çekmişti.

Dünya Müziği konserleri Göksel Baktagir Doğu Rüzgârı ile başlıyor

Bu sezon Borusan Müzik Evi ve Heart Factory işbirliğiyle, Mercan Dede kimliğiyle tanınan Arkın Ilıcalı küratörlüğünde düzenlenen "Dünya Müziği" serisinin ilk konukları 7 Kasım akşamı Göksel Baktagir Doğu Rüzgârı feat. Sumru Ağıryürüyen olacak. Konserde Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan ezgiler seslendirilecek.

Nekropsi yeni parçalarıyla ilk kez Borusan Müzik Evi'nde olacak

Türkiye ve yurtdışında hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip olan Nekropsi eski ve yeni parçalarını 10 Kasım Cumartesi akşamı Borusan Müzik Evi'nde dinleyicileriyle paylaşacak. 1996'da çıkarttıkları 74 dakikalık Mi Kubbesi albümünün ardından yurtiçi ve yurtdışı konserleriyle hatırı sayılır bir dinleyici kitlesi edinen Nekropsi, 2000 yılından sonra aktif müzik yaşamını durdurmuş ve grup elemanları bambaşka maceralara soyunmuştu. 
2005 yazında bir araya gelip bir haftalık bir stüdyo kaydı gerçekleştiren grup, kendileri için de hesapta olmayan, Sayı 2: 10 yılda bir çıkar adlı bol sürprizli bir albümle geri döndü. 2010 yazında ise, grubun 1998'den bu yana arşivlerinde bulunan eski kayıtları Nekropsi 1998 adı ile yayımlandı. Temmuz 2012'de Seattle'lı müzisyen ve prodüktör Randall Dunn ile MİAM stüdyolarında dört parça kaydeden Nekropsi, sonbaharda ürettikleri yeni seslerle ilk kez Müzik Evi sahnesinde olacaklar.

Dünya Müziği Konserleri by Heart Factory

GÖKSEL BAKTAGİR DOĞU RÜZGARI feat. SUMRU AĞIRYÜRÜYEN

"DOĞU RÜZGÂRI"

Tarih: 7 Kasım 2012, Çarşamba

Saat: 20.00

Göksel Baktagir kanun

Eyüp Hamiş ney, kavala

Can Olgun keman

Bülent Elmas perküsyon

Oray Yay perküsyon

Sumru Ağıryürüyen konuk sanatçı

CERAMIC DOG

Tarih: 9 Kasım 2012, Cuma

Saat: 21.30

Marc Ribot gitar, vokal

Shahzad Ismaily bas gitar, vokal, moog synthesizer

Ches Smith drum kit, perküsyon, vokal, elektronikler

NEKROPSİ

Tarih: 10 Kasım 2012, Cumartesi

Saat: 21.30

Cem Ömeroğlu gitar, vokal

Cevdet Erek davul, vokal

Gökhan Goralı gitar, vokal

Kerem Tüzün bas, vokal

Gökhan Deneç ses mühendisi

Murat Gülbay ek sesler ve sahne koordinasyon

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Marc Ribot, Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement