Marmaray Seferleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Marmaray Seferleri Başladı

Marmaray Seferleri Başladı

Asya ile Avrupa'yı deniz altından birbirine bağlayan Marmaray'da, açılış töreninin ardından halka açık seferler başladı.

29.10.2013 20:58  Güncelleme: 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asya ile Avrupa'yı denizaltından birbirine bağlayan Marmaray'da, açılış töreninin ardından halka açık ilk seferler yapılmaya başladı.

Öğle saatlerinden itibaren Marmaray Yenikapı durağı vatandaşların akınına uğradı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alana pankart ve bayraklarla gelen vatandaşlar, Üsküdar'daki açılış töreninden sonra Marmaray treni ile Yenikapı'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlara tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu.

- Marmaray'da halka açık seferler başladı

Yenikapı'daki durağa gelenler, protokolün alandan ayrılmasının ardından, ücretsiz olarak gişelerden geçerek trene bindi. Asya ile Avrupa'yı denizaltından birbirine bağlayan Marmaray'da, halka açık seferlere de başlandı.

Öğle saatlerinden itibaren Üsküdar'a geçmek için alanda treni beklediğini ifade eden Şükrü Kaya, "3 dakikada karşıya geçmek önce şaka gibi geldi bana. Fakat seferlerin başlamasıyla birlikte, bu keyifli yolculuğu ben de yaşalak istedim. İşim burada olduğu için artık bu güzergahı sık sık kullanacağım" dedi.

Anadolu Yakası'nda oturan Muhammed Emin Kahraman (17) ise öğrenci olduğunu ve dershanesinin Avrupa Yakası'nda bulunduğunu belirterek, "Bence asrın projesi bu. Denizin altından karşı yakaya geçmek çok güzel olacak. Ben projeye ilk başlandığı zaman projenin bitebileceğine inanmıyordum. Fakat bugün açılışına şahit olmak beni çok sevindirdi" şeklinde konuştu.

Sultangazi'de bir fabrikada çalışan işçi Hacı Osman Arbağ (42) ise işe gidip gelmenin en zor tarafının yolculuk olduğunu ve Marmaray projesini duyduğunda çalışmaların hemen bitmesini arzu ettiğini belirtti. Üsküdar'a geçmenin 4 dakika olduğuna hala inanamadığını kaydeden Arbağ, "Bu yolculuğu ilk gün denemeliyim diye düşündüm. Saat 14.00'ten beri karşı yakaya geçmeyi bekliyorum. Yolculuk 15 gün ücretsiz olacakmış zaten. Artık bu hatla işe gelip gideceğim. Emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmaray Seferleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement