Medeniyetler Diyaloğu Sempozyumu Urfa'da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Medeniyetler Diyaloğu Sempozyumu Urfa'da Yapılacak

Medeniyetler Diyaloğu Sempozyumu Urfa\'da Yapılacak

Uluslararası Medeniyetler Diyaloğu Sempozyumunun bu yılki 4. Oturumu Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda 6 Mayıs Salı günü düzenlenecek.

02.05.2014 11:40  Güncelleme: 11:35

Geçtiğimiz yıl dünyanın sayılı arkeolog ve medeniyet tarihçilerinin katılımıyla Guatemala'da düzenlenen 'Uluslararası Medeniyetler Diyaloğu Sempozyumu'nun bu yılki 4.Oturumu Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda 6 Mayıs Salı günü saat 09:00 'da Nevali Otel de yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, National Geographic, MEDAM, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bilkent Üniversitesi, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü ve Türk Tarih Kurumu'nun işbirliği ile yapılacak oturumun konusu ise "Neolotik Devrim ve Erken Medeniyet Dönemi" olacak.

National Geographic'in öncülük ettiği proje kapsamında bilim insanları, tarihçi ve medeniyet tarihi araştırmacıları 3 – 9 Mayıs 2014 tarihleri arasında bir araya gelecek ve İstanbul'un ardından sırasıyla Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Ankara'da buluşmalar düzenleyecek.

Sempozyuma Başbakanlık Başdanışmanı Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, National Geographic Başkan Yardımcısı Terry Garcia ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü'nün de katılacağı açıklandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Medeniyetler Diyaloğu Sempozyumu Urfa'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement