Selvi'nin İddiası: Melih Gökçek'in Yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Gelecek - Son Dakika
Güncel

Selvi'nin İddiası: Melih Gökçek'in Yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Gelecek

CNN Türk canlı yayınında konuşan Abdülkadir Selvi, Cumartesi günü istifa edeceğini açıklayan Melih Gökçek'in yerine, 3 dönemdir Altındağ Belediye Başkanı olan Veysel Tiryaki'nin gelebileceğini söyledi.

23.10.2017 23:15  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumartesi günü istifa edeceğini açıklayan Melih Gökçek'in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin göreve getirilebileceğini söyledi.

Daha önce yaptığı açıklamalar ve yazdığı yazılarda Gökçek'in direnmeden istifa edeceğini açıklayan hatta özellikle bu günü işaret eden Selvi, CNN Türk canlı yayınında konuştu.

Abdülkadir Selvi, Gökçek'in yerine, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin gelebileceğini söyledi.

Veysel Tiryaki, üç dönemdir Altındağ Belediye Başkanlığı yapıyor.

VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR?

Veysel Tiryaki'nin kendi resmi internet sitesinden yayınladığı biyografisi şöyle:

Dr. Veysel Tiryaki, 1965 yılında Bolu'nun Dörtdivan ilçesi Yukarıdüğer Köyü'nde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, birden beşe kadar tüm sınıfların tek bir derslikte birleştirildiği bir ortamda tek öğretmenle okudu.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ'Nİ BİTİRDİ

İlkokulu bitirdikten sonra okumak için Gerede'ye gitti. Henüz 11 yaşındayken evinden ayrıldı. Ortaokul ve liseyi Bolu'da tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı.

25 YAŞINDA KAYMAKAM OLDU

Üniversiteyi bitirdiğinde önce Maliye Bakanlığı sınavına girdi ve kazandı. 6-7 ay çalıştıktan sonra, kaymakamlık sınavına girdi. Sınavı kazanması ile Anadolu serüveni de başlamış oldu. 1990 yılında 25 yaşındayken kaymakam oldu. 14 yıl farklı il ve ilçelerde devlete hizmet etti. Gittiği her yeri kendi evi gibi gördü.

14 YIL KAYMAKAM VE VALİ YARDIMCISI OLARAK ANADOLU'NUN FARKLI İLLERİNDE ÇALIŞTI

Stajyer kaymakamlığını Aksaray'a bağlı Ağaçören'de yaptı. Bu süreçte altı ay İngiltere'de kaldı. Döndükten sonra 1994 Ocak ayında tayini Adana'nın en uzak ilçesi Tufanbeyli'ye çıktı. İki yıl burada görev yaptı.

1996 yılında terörün en yoğun olduğu dönemde Batman'ın ilçesi Hasankeyf'e tayini çıktı. O dönemde her gün şehit haberleri geliyordu. Operasyonlar yapılıyordu, yol güvenliği yoktu. 10 yıldır okullar kapalıydı. Okulları açmak için, Türkçe öğretmek için çok uğraş verdi. Vatandaşla iyi bir diyalog kurdu. Terörle iç içe 2 yıl geçirdi.

Ardından Artvin'de vali yardımcısı, Artvin'e bağlı Arhavi ilçesinde ise kaymakam olarak çalıştı. 2002'de ise Osmaniye'ye vali yardımcısı olarak atandı. Bir sonraki durak için ise gönlünde Ankara vardı.

2003 YILI SONUNDA ANKARA'YA TAYİNİ ÇIKTI

Osmaniye'den sonra 2003 yılında Ankara'ya tayini çıktı. Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. Ankara'ya gelirken aklında politikaya atılmak yoktu... Lojmanda oturmak istemedi, ev arayışına girdi. Altındağ ile tanışması da bu süreçte oldu.

ALTINDAĞ'DA OTURMAYA BAŞLADI

Altındağ'ın bir gecekondu mahallesi olan Karapürçek'te oturmaya ve yavaş yavaş bu bölgeyi tanımaya başladı. Belediye başkanlığı fikri de o dönemde belirdi. 2004 yılının ilk günü Ankara'ya geleli henüz çok kısa bir zaman olmuşken memuriyetten istifa etti ve Ak Parti'den Altındağ Belediye Başkanlığı için aday oldu.,

2004 YILINDA ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

29 Mart 2004 yılında hiç kimse kendisini tanımaz iken Altındağ'ın kaderini değiştirmeye talip oldu. Zorlu bir seçim sürecinin ardından büyük bir oy oranı ile Altındağ'a belediye başkanı seçildi. 2009 yılında Altındağ halkının desteği ile bir kez daha belediye başkanı oldu. 30 Mart 2014 seçimlerinden de zaferle çıktı. Üçüncü kez belediye başkanı seçildi. %64 oy alarak önemli bir rekora imza attı.

İlk günden beri Altındağ'da oturuyor. 2004 yılından beri Altındağ'ın geleceği için, çocuklar için çalışıyor. İlk iki yıl Altındağ Belediyesi'ni kurumsal bir yapıya oturtmak için çalıştı. Uyguladığı "Değişim Yönetimi" modeli ile Altındağ Belediyesi'ni sadece Ankara'da değil, tüm Türkiye'de takip edilir bir duruma getirdi.

2003 yılında 33 milyon TL olan belediye gelirlerini, 2013 yılında 209 milyon TL'ye çıkardı. 2003 yılında yatırıma 2 milyon TL bile harcanamazken, 2013 yılında 100 milyon TL'lik yatırım yapılmasını sağladı. Altındağ'a 100'den fazla tesis kazandırdı, sayısız yatırım yaptı.

DOKTORASINI TAMAMLADI

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, 1998 - 1999 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde "Kamu Yönetimi Yüksek Lisans" programını tamamladı. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda master programını tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Ana Bilim Dalı'nda Doktorasını tamamladı.

Evli, üç çocuğu var ve iyi derecede İngilizce biliyor.








Selvi\'nin İddiası: Melih Gökçek\'in Yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Gelecek

Son Dakika Güncel Selvi'nin İddiası: Melih Gökçek'in Yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Siverek'te silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:21 Siverek'te silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda silah kaçakçılığına yönelik bir şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise bir uzun namlulu tüfek, bir tabanca, dört av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

  • İzmir Metrosu'nda Teknik Arıza Nedeniyle Seferler Gecikti
    13:20 İzmir Metrosu'nda Teknik Arıza Nedeniyle Seferler Gecikti

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Duruma isyan eden bazı vatandaşlar metro kapısını tekmeleyip makinisti dövmeye kalkıştı. Kalabalıkta sinirler gerilince bazı vatandaşlar arasında da kavga çıktı. Ulaşımda aksamalar meydana gelirken, istasyonda yoğunluk oluşturan vatandaşlar isyan etti. Metro kapısını tekmelenmesi, makiniste gösterilen tepki, istasyonda oluşan yoğunluk ve Konak İstasyonu'nda iki kişi arasında yaşanan kavga ise vatandaşlarca cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. İzmir Metro'dan yapılan açıklamada ise seferlerin teknik bir nedenden dolayı gecikmeli olarak devam ettiği belirtildi.

  • Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi
    13:20 Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi

    Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Anlong ilçesinde yer alan piramit şeklindeki dağlar, kireçtaşının aşınmasıyla doğal olarak oluşmuş. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri tarafından havadan görüntülenen bu tipik karstik arazi şekli, ilginç bir manzara sunuyor.

  • Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri
    13:20 Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri

    Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde, bir zamanlar erkek egemenliğinin olduğu geleneksel bir Çin gösteri sanatı olan aslan dansına ilgili duyan kadınların sayısı giderek artıyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangdong'dan bildiriyor.

  • Siverek'te Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    13:19 Siverek'te Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Hüseyin Bayraktar'ın kullandığı bir otomobil ile Mehmet Budak'ın kullandığı başka bir otomobil çarpıştı. Kazada, Hüseyin ve Ömer Bayraktar ile Azize ve Necla Bucak yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Tekirdağ'da evde uyuşturucu operasyonu
    13:19 Tekirdağ'da evde uyuşturucu operasyonu

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde bir eve operasyon düzenleyen jandarma güçleri, bonzai maddesi ve uyuşturucu içme aparatı ele geçirdi.

  • Kırıkkale'de park halindeki otomobilde çıkan yangın hasara neden oldu
    13:19 Kırıkkale'de park halindeki otomobilde çıkan yangın hasara neden oldu

    Hüseyin Kahya Mahallesi Rauf Denktaş Bulvarı'nda park halinde bulunan 71 DT 183 plakalı otomobil, motor kısmından yanmaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangında, araçta hasar oluştu.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da deprem sonrası incelemelerde bulundu
    13:18 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da deprem sonrası incelemelerde bulundu

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da yıkılan binaların inşaatını inceleyerek, restorasyon çalışmalarını denetledi. Bakan Ersoy, Vali Ersin Yazıcı ve diğer ilgililerle birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu
    13:18 Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu

    Dardanel, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, Kalabaklı ve Çanakalan köylerinde 10 bin kızılçam fidanıyla 'Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı' oluşturdu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Niyazi Önen, törende yaptığı konuşmada, Dardanel'in 40 yıldır üretim yaparak Türkiye'nin ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Dardanel'in önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, aileye teşekkür etti.


Advertisement