Memiş: "Saldırıya Üzüldük" - Son Dakika
Politika

Memiş: "Saldırıya Üzüldük"

Memiş: "Saldırıya Üzüldük"

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, bir grup PKK'lının Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyelerine yaptığı silahlı saldırısı sonrası 72 sivil toplum kuruluşu adına bir heyet, Hüda-Par’a destek ziyaretinde bulundu.

18.05.2014 12:27

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, bir grup PKK'lının Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyelerine yaptığı silahlı saldırısı sonrası 72 sivil toplum kuruluşu adına bir heyet, Hüda-Par'a destek ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Darakol köyüne giden PKK'lı silahlı bir grup, Hüda-Par meclis üyesi adayı Mikail Ayık ve yakınlarını silahla taradı. Olayda, aralarında bir kadının da bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da faaliyet yürüten 72 sivil toplum kuruluşu adına Yunus Memiş, Mehmet Şah Duyu, Mehmet Ali Göçer, Kasım Akgönül ve İbrahim Gökdemir'den oluşan heyet Hüda-Par'ı ziyaret etti. Heyet içerisinde yer alan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

PKK'nın kendisi dışında hiçbir oluşumun varlığına asla tahammül edemediğini anlatan Memiş, şöyle konuştu: "Rabbim saldırıya uğrayan kardeşlerimize şifa versin. Bütün kardeşlerimize geçmiş olsun. PKK, masum insanların canına kasteden eylemlere çok rahat gidebilmektedir. PKK varlık gösterdiği bütün yerlerde fitne tohumları ekerek kardeşi kardeşe düşman ediyor, maalesef. Bölgede Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur. 72 sivil toplum kuruluşu olarak bu saldırıyı lanetliyor, mazlum halkımızın ve yanınızda olduğumuzu belirtiyoruz."

Yunus Memiş, ayrıca, saldırıya ilişkin 72 STK olarak bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini söyledi.

HALKIMIZ ÇOK SIKINTI ÇEKTİ

Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu da heyetin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Tanrıkulu, halkın çözüm sürecine kurban edildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat biz buna müsaade etmeyeceğiz. İslam'ın izzetine bütün varlığımızı feda ederiz. PKK'nın batıda mazlum edebiyatı yaparken doğuda faşizanlık yapması trajikomiktir, tutarsızlıktır. Bu halk zulüm, katliam, sürgün ve nice sıkıntılar gördü. Biz istiyoruz ki artık bu mazlum halk rahat nefes alabilsin." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Memiş: 'Saldırıya Üzüldük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement