Mersin'de, Huzurevinde Kalan Şarkıcının Yaşamı Sahneye Taşındı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de, Huzurevinde Kalan Şarkıcının Yaşamı Sahneye Taşındı

Mersin\'de, Huzurevinde Kalan Şarkıcının Yaşamı Sahneye Taşındı

Mersin Yardım ve İyilik Vakfı bünyesindeki huzurevinde kalan Sevil Seyhan'ın yaşamı, Huzurevi Müdürü Ertan Eren'in yazdığı tiyatro oyunuyla sahneye taşındı.

29.01.2015 12:56  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Yardım ve İyilik Vakfı bünyesindeki huzurevinde kalan eski solustlerden 67 yaşındaki Sevil Seyhan'ın yaşamı, Huzurevi Müdürü Ertan Eren'in yazdığı 'Ay ve Çiçek' adlı tiyatro oyunuyla sahneye taşındı. Oyunda, bir dönemin tanınan solistlerinden Sevil Seyhan rol alarak kendi hayatını kendisi anlattı.

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneye konulan tiyatro oyununda Sevil Seyhan'a, kendisi gibi huzurevinde yaşayan 60 yaşındaki Halil Hancı eşlik etti.

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Bir dönem Zeki Müren, Zekai Tunca ve bir çok sanatçı ile çalışan Türk Sanat Müziği icracısı Sevil Seyhan'ın yaşamından kesitlerin anlatıldığı 'Ay ve Çiçek' oyununun ilk bölümünde Sevil Seyhan'ın huzurevine geldiği ilk dönemler sahneye taşındı. Seyhan, oyun sırasında udu eşliğinde izlemeye gelenlere de muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Oyunun ikinci bölümünde ise Seyhan ve Halil Hancı'nın performansı salonu dolduranları mest etti. Oyunun sonunda Sevil Seyhan ve Halil Hancı salonu dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı.

'BİZİ ZİYARET EDİN' ÇAĞRISI

Oyunun sonunda salonda bulunanları selamlayan Seyhan, "Herkese çok teşekkür ederim. Bizi ne kadar çok ziyaret ederseniz o kadar çok mutlu oluyoruz. Kendimizi sahipli, evlatlı ve akrabalı hissediyoruz" dedi.

Sahneye çıkan Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de, "İkinizi de tebrik ediyorum. Hepimizden daha gençsiniz" diyerek Sevil Seyhan ve Halil Hancı'ya günün anısına çiçek verdi. Daha sonra sahneye gelen diğer huzurevi sakinleri, hep birlikte 'Hayat Bayram olsa' adlı şarkıyı seslendirdi.

Oyunu Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Yardım ve İyilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, sivil toplum örgütü temsilcileri, huzurevi sakinleri ile çok sayıda vatandaş izledi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de, Huzurevinde Kalan Şarkıcının Yaşamı Sahneye Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement