Mersin İdmanyurdunun Gollerinde Nöbetçi Golcü Öne Çıktı - Son Dakika
Spor

Mersin İdmanyurdunun Gollerinde Nöbetçi Golcü Öne Çıktı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdunun ilk yarıda bulduğu 22 golün 21'ine 11 farklı oyuncu imza atarken, bir golü ise rakip kendi kalesine gönderdi.

08.01.2015 12:04  Güncelleme: 17:56

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun ilk yarıda bulduğu 22 golün 21'ine 11 farklı oyuncu imza atarken, bir golü ise rakip kendi kalesine gönderdi. Tüm maçlara yedek başlayan ve 284 dakika sahada kalan Sinan Kaloğlu, 4 gol attı.

Sezon öncesi yeni transferlerle kadrosunu yenileyen Mersin ekibi, gol yolları için Sinan Kaloğlu'nu takımda tutarken, Spartak Moskova'da oynayan Brezilyalı forvet Welliton Soares de Morais ile Macaristan Milli Takımı oyuncusu Marco Futacs'ı transfer etti.

"Nöbetçi golcü" Sinan Kaloğlu

Kırmızı-lacivertli ekipte tüm maçlara yedek başlayan Sinan Kaloğlu, performansla adeta takımın "nöbetçi gölcüsü" oldu.

Ligin 3. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında 79. dakikada oyuna giren Sinan Kaloğlu, 82. dakikada topu ağlarla buluşturdu. Beşinci haftadaki Bursaspor karşılaşmasında ise 70. dakikada Çalımbay'ın görev verdiği Kaloğlu, 90+2'de attığı golle 2-1 biten maçta galibiyette önemli rol oynadı.

Eskişehirspor maçında ise 68. dakikada Futacs'ın yerine giren Kaloğlu, 90+4'de golünü attı. 11. haftada ise Sivasspor maçında 87. dakikada oyuna giren golcü oyuncu, 90. dakikada topu ağlara gönderdi.

Sezon öncesi adı gönderilecek futbolcular arasında da anılan Kaloğlu, 284 dakika görev aldığı 13 maçta takımı adına 4 gol kaydetti.

Futacs bekleneni veremedi

Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın 16 maçın 10'unda ilk 11'de şans verdiği Futacs, oynadığı karşılaşmalarda beklentilere cevap veremedi.

Ligin ilk 12 haftasında suskun kalan Futacs, 13. haftada Suat Altın Kayseri Erciyesspor karşısında ilk golünü attı ancak bir daha topu ağlarla buluşturamadı.

Kırmızı-lacivertli ekibin diğer forveti Welliton ise ilk yarıda oynanan 10 karşılaşmaya yedek başlarken, sadece 6 maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Forvetteki agresif oyun tarzıyla dikkati çeken Welliton 3 kez fileleri havalandırdı.

Goller, orta saha ve defans oyuncularından geldi

Mersin İdmanyurdu'nun başarılı orta saha oyuncusu Oktay Delibalta, 4 golle Sinan Kaloğlu'yla en çok gol atan iki isimden biri olurken, Tita ve kaptan Servet Çetin de ikişer kez topu ağlara gönderdi.

Sağ kanatta oynayan Güven Varol ve Nakoulma ile defans oyuncuları Efe Özarslan, Sadiku ve Mitrovic de birer golle takıma katkı sağladı.

İlk yarıdaki 22 golün 21'ine 11 farklı oyuncu imza atarken, Mersin ekibi Eskişehirspor maçında rakip oyuncu Berkay Dabanlı'nın kendi kalesine attığı golle sevindi.

Bir penaltı gol oldu, 2 kez Oktay tamamladı

İlk yarıda lehine 3 kez penaltı verilen güney ekibi, bu atışların sadece birinde ilk vuruşta kaleyi buldu.

Trabzonspor maçında beyaz noktanın başına geçen Futacs'ın vuruşunda kaleci Fatih Öztürk başarılı oldu ancak dönen topu Oktay Delibalta ağlarla gönderdi.

Balıkesirspor karşısında kazanılan penaltıyı kullanan Oktay, ilk vuruşta kaleciyi geçemese de dönen topu ağlarla buluşturmayı başardı.

Galatasaray karşısında kazanılan penaltıyı kullanan Mitrovic ise ilk vuruşta golü buldu.

Mersin İdmanyurdu, atılan 22 golün 10'unu ilk yarıda bulurken, 12'sini ikinci yarıda hanesine yazdırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mersin İdmanyurdunun Gollerinde Nöbetçi Golcü Öne Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement