Mervan Gül: Başbakan Erdoğan İçin Ağladım - Son Dakika
Güncel

Mervan Gül: Başbakan Erdoğan İçin Ağladım

Başbakan Erdoğan'a 2002 yılında siyaset yolunu açan Gül "İlimizde okuduğu şiir yüzünden Başbakan parlamentoya girememişti. Ben o gün ağladım" dedi.

09.04.2014 08:43  Güncelleme: 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 2002 yılında siyaset yolunu açan dönemin Siirt Milletvekili Mervan Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için düşünülen Bayburt modeli hakkında konuştu.

"O GÜN BAŞBAKAN İÇİN AĞLADIM"

Siirt modeli ile düşünülen Bayburt modelinin birbirlerinden farklı olduğunu belirten Gül, AK Parti'nin ilk seçimlerde 272 milletvekili aldığını hatırlattı. Gül, "Ancak Başbakan Erdoğan o gün milletvekili olarak parlamentoya girememişti. Gerekçe de ilimizde okuduğu bir şiir yüzünden verilen cezaydı. Ben o gün Başbakan Erdoğan için ağladım. Çünkü Başbakan Erdoğan şahsında Siirt'e verilmiş bir cezaydı. Daha sonra Pervari ilçe seçimleri iptal edilmişti. O gün Pervari seçime girmemiş ve seçim kurulu oluşmamıştı. 700'e yakın seçmen vardı, AK Parti Siirt'te 2. milletvekilini 20 oyla kaybetmişti. O şeref Siirt'e verildi ve şahsım olarak Başbakan için feragat ettim hem de seve seve. O gün hangi milletvekili olsaydı aynı şeyi yapardı. Ancak Bayburt modeli farklıdır. Bayburt'ta tek milletvekilimiz var Bünyamin bey, bir ilde milletvekili istifa ederse ilin temsiliyet oranı düşer ve Yüksek Seçim Kurulu 6 ay içinde seçim kararı alır" dedi.

"BAYBURT İÇİN DE ŞEREF OLUR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakanlık görevini iyi şekilde yapabileceğine inandığını belirten Mervan Gül, "Başbakan Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesi nasıl bir şeref ise Bayburt için de şeref olur" diye konuştu.

Mervan Gül: Başbakan Erdoğan İçin Ağladım
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mervan Gül: Başbakan Erdoğan İçin Ağladım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • erem yavuz: tarihin en büyük yolsuzluğunu mervan gül siiirte yapmıştır 17 aralık bunun yaptığının yanında devede kulak 11 9 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: Ezik muhalefet hala konuşuyor 8 5 Yanıtla
  • fenerbahçem: laaaa arap sen para için ağladın kesin hemşerim sonra da siiirti batırdın 4 4 Yanıtla
  • hüseyin: işte türkiye örnegi yalakalik işte bu sebepten halkimizda başimizdakilerde adam olamiyor adam hirsizligi dünyayasaldi dünya maskot maskaladiye alay ediyor daha başta dünyada olsa yapmasa bile istifa eder aklanil ama bu dünyada ilk vede rezil olduk anlayanaa 1 4 Yanıtla
  • Sadi ER: Bu AKP de olanlar HEP AGLARMI 1 1 Yanıtla

Advertisement