Mete Kalkavan hakemliği niye bıraktı? TFF'den açıklama geldi - Son Dakika
Soğuk Haber

Mete Kalkavan hakemliği niye bıraktı? TFF'den açıklama geldi

Mete Kalkavan hakemliği niye bıraktı? TFF\'den açıklama geldi

Türkiye Futbol Federasyonu, Mete Kalkavan'ın kendi isteğiyle hakemliği bıraktığını açıkladı. Peki, Mete Kalkavan hakemliği niye bıraktı? Konu ile ilgili TFF'den açıklama geldi.

03.01.2024 23:17  Güncelleme: 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mete Kalkavan hakemliği niye bıraktı? Türkiye Futbol Federasyonu, Mete Kalkavan'ın kendi isteğiyle hakemliği bıraktığını açıkladı. Peki, Mete Kalkavan hakemliği niye bıraktı? Konu ile ilgili TFF'den açıklama geldi. İşte detaylar...

METE KALKAVAN HAKEMLİĞİ NİYE BIRAKTI?

Mete Kalkavan, kendi isteğiyle hakemliği bıraktı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Hakem Akademisi'nde VAR Eğitim Sorumlusu olarak göreve getirilmiştir. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

METE KALKAVAN, KENDİ İSTEĞİYLE KARİYERİNİ SONLANDIRDI

Türkiye Futbol Federasyonu, Mete Kalkavan'ın kendi isteğiyle hakemlik kariyerine son verdiğini ve Hakem Akademisi'nde VAR Eğitim Sorumlusu olarak göreve getirildiğini açıkladı.

HAKEM AKADEMİSİ'NDE VAR EĞİTİM SORUMLUSU OLDU

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Süper Lig Hakemlerimizden Mete Kalkavan kendi isteği ile sahadaki hakemlik kariyerini sonlandırmış ve Hakem Akademisi'nde VAR Eğitim Sorumlusu olarak göreve getirilmiştir. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz."

Mete Kalkavan hakemliği niye bıraktı? TFF'den açıklama geldi

METE KALKAVAN KİMDİR?

Mete Kalkavan 17 Ağustos 1979'da Samsun'da dünyaya geldi. Babası, CHP eski Samsun milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'dır. Futbola ve hakemliğe olan ilgisi daha küçük yaşlarda Babası Ahmet İhsan Kalkavan'ın 14 yıl süreyle Samsun Yolspor, 2,5 yıl ise Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulunması ve Türkiye Hentbol Federasyonu'nda da yönetim kurulu üyeliği yapmasıyla başladı. Girdiği TFF Hakemlik kursunda başarılı bir derece alarak mezun oldu. 1999 yılında çıktığı ilk maç, PAF Ligi'nde oynanan 1. yardımcı hakem olarak çıktığı İstanbulspor- Altay maçıydı.

İlk Süper Lig maçı 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü- Denizlispor maçıdır. Orta hakem olarak görev yaptığı ilk maç ise, 2011 yılında Gençlerbirliği- Konyaspor maçıdır. 24 Aralık 2012 tarihinde FIFA kokartı takmaya hak kazandı.

2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Kalkavan'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı. 9 Mart 2022 tarihinde hakemlikten istifa edip 1 Mayıs 2022 tarihinde hakemliğe tekrar geri dönmüştür. 3 Ocak 2024 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hakemliği bıraktığı açıklandı.

Son Dakika Soğuk Haber Mete Kalkavan hakemliği niye bıraktı? TFF'den açıklama geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement