Meysu Gıda Genel Müdürü Osman Güldüoğlu - Bahar Aray GlobalLoveMark özel röportajı - Son Dakika
Güncel

Meysu Gıda Genel Müdürü Osman Güldüoğlu - Bahar Aray GlobalLoveMark özel röportajı

Meysu Gıda Genel Müdürü Osman Güldüoğlu - Bahar Aray GlobalLoveMark özel röportajı

1968'den bugüne hafızalarda ilk markalı meyve suları olarak yer alan, Türkiye'nin ilk ve öncü meyve suyu üreticilerinden Meysu Gıda'yı kimileri bugünkü nostaljik kahverengi konik şişelerden kimileri Meysu markası ile özdeşleşen karton üçgen paketlerden hatırlıyor.

20.10.2020 12:29  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Benim hafızamda ise, küçüklüğünde annem hastayken, dedem ''Ne istersin?'' diye sorduğunda ' 'Meysu'' cevabını veren annem kadar sıcak bir markadır Meysu. Markanın hikayesini Meysu Gıda Genel Müdürü Osman Güldüoğlu'ndan dinleyelim.

Meysu markasının kuruluş öyküsü nedir?

1968 yılında Kayseri'de kurulan Meysu, kahverengi konik şişeler ile başlayan serüvenine Meysu markası ile özdeşleşen karton üçgen paketlerle devam etmiş, o günden bu yana yapılan yatırımlarla tüketicilerin zihin ve gönüllerinde önemli bir pay kazanmıştır. 2000 yılında, Gülsan Gıda A,Ş'nin devralmasıyla Meysu markası tekrar canlandırılmıştır. Vizyoner bir bakış açısı ve köklü marka gücünün bir araya gelmesiyle üretim, Ar-Ge ve Pazarlama alanında önemli yatırımlar yapılmış ve Meysu son yıllarda sektördeki en inovatif ve girişimci oyunculardan biri olmuştur. Tüm portföyünü yenileyen ve zenginleştiren Meysu, kurulduğu yıllardaki meyve suyu markasından pek çok kategoriyi kapsayan bir içecek markasına dönüşmüştür. Portföyüne eklediği gazlı içecekler, süt kategorilerinin yanı sıra son yıllarda dünyada ve Türkiye'deki tüketici trendlerine uygun olarak lanse ettiği Soğuk Kahve, Soğuk Çay, Smoothie, şerbet, Antioksidan ve Multimix, Frutbox ve son olarak da sağlık serisi Meysu Güçlen ve Yenilen ürünleri ile farklı hedef kitlelerin ihtiyaçlarına hitap etmektedir. 60 ülkeye ihracat gerçekleştiren Meysu markası her yıl kapasite ve hacmini artırarak yatırımlara ve büyümeye ve sektörde en iyi oyunculardan biri olmaya devam etmektedir.

Markayı dijitalde büyütürken hangi aşamalardan geçtiniz?

Meysu markasının iletişim stratejileri çerçevesinde, hedef kitlemize en doğru kanaldan ve doğru mesajlarla ulaşmayı hedefliyoruz. Kategori/ürün bazında mevcut ve potansiyel tüketici hedef kitlelerimizin medya alışkanlıklarını, iletişim kanallarındaki Türkiye ve dünyadaki trendleri takip ediyoruz. Geçtiğimiz son 5 yılda hem konvansiyel hem dijital mecraları kullanarak markamıza yatırım yaptık. Özellikle gençlere ulaşmayı hedeflediğimiz marka/ ürün iletişimlerimizde dijital iletişime ağırlıklı pay verdik. Pandemi ile birlikte tüm dünyada hızlanan dijital transformasyonun da etkisiyle ve değişen tüketici alışkanlıklarıyla paralel olarak tüm hedef kitle iletişimlerinde dijital mecranın ağırlığını arttırdık.

''Güçlen Yenilen'' serisi tüketiciye neler vadediyor?

Meysu Güçlen ve Meysu Yenilen ürünlerimiz, sağlıklı ve güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanın öneminin arttığı bir dönemde, bağışıklığı destekleyen vitaminler, ginseng, guarana, ekinezya ve süper meyve içerikleriyle gün boyu ihtiyacımız olan enerji ve desteği lezzetli ve şekersiz bir seçimle sağlıyor.

''Güçlen Yenilen'' hedef kitlesi nasıl yaşar? Kimdir?

Yeni ürünlerimiz fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı ve iyi yaşamaya özen gösteren, seçimlerinde kaliteli ve katma değerli ürünleri önceliklendiren tüketicileri hedefliyor.

Meysu, global bir marka olma vizyonuyla Türkiye'de ve Dünyada hangi ülkelere ulaşmayı hedefliyor?

Meysu Güçlen ve Yenilen hem Türkiye hem de tüm ihracat pazarlarındaki tüketicilerimize hitap eden, dünyadaki ve Türkiye'deki gıda ve içecek trendlerini takip ederek lanse ettiğimiz bir ürün grubudur. Meysu Türkiye de olduğu gibi dünyada da trendleri takip ederek geliştirdiği yeni konsept ve lezzetleri ve değişmeyen kalitesiyle bir Dünya markası olma yolunda ilerlemektedir. 2019 yılı sonu meydana gelen ve halen devam eden pandemi sürecine rağmen ihracat yaptığı ülke sayısını 2020 yılında; ihracat portföyüne eklediği yeni 11 ülke (Antigua ve Barbuda, Guyana, Polonya, Makedonya, Kosova, Hong Kong, Myanmar, Liberya, Somali, Saint Vincent, Gabon) ile toplam 64'e çıkarmıştır. İhracat hedefi; 2023 yılına kadar minimum 100 ülkeye ulaşarak Meysu markalı ürünlerin global bir marka olması ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamasıdır.

Meysu'nun 5 yıl içinde büyüme hedefleri nelerdir?

Marka yatırımlarımıza ve katma değerli portföyümüzü büyütmeye devam ederek sektördeki ilk 3 marka arasında olmayı hedefliyoruz.

Son Dakika Güncel Meysu Gıda Genel Müdürü Osman Güldüoğlu - Bahar Aray GlobalLoveMark özel röportajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement