MHP'li Büyükataman: Amasya Tamimi Örgütlenişin Tüm Dünyaya İlanıdır - Son Dakika
Güncel

MHP'li Büyükataman: Amasya Tamimi Örgütlenişin Tüm Dünyaya İlanıdır

MHP\'li Büyükataman: Amasya Tamimi Örgütlenişin Tüm Dünyaya İlanıdır

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Amasya Tamimi'nin, işgale karşı direnişin ve örgütlenişin tüm dünyaya ilanı olduğunu belirterek, "Millet kahramanlarının arkasında durmuş, tutsaklığı kabul etmeyeceğini ifade etmiş ve çarıklarını giyip"...

21.06.2013 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Amasya Tamimi'nin, işgale karşı direnişin ve örgütlenişin tüm dünyaya ilanı olduğunu belirterek, "Millet kahramanlarının arkasında durmuş, tutsaklığı kabul etmeyeceğini ifade etmiş ve çarıklarını giyip dağlara çıkma, vatan toprağını son parçasına kadar savunma sözü vermiştir" dedi MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Amasya Tamimi'nin, işgale karşı direnişin ve örgütlenişin tüm dünyaya ilanı olduğunu belirterek, "Millet kahramanlarının arkasında durmuş, tutsaklığı kabul etmeyeceğini ifade etmiş ve çarıklarını giyip dağlara çıkma, vatan toprağını son parçasına kadar savunma sözü vermiştir" dedi.

Büyükataman, Amasya Tamimi'nin yayınlanmasının 94. yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, "Ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturan ilk kuruluş belgesi olan Amasya Tamimi; yaklaşık 10 asırdır Türk'e vatan olmuş, şehzadeleri tahta hazırlamış, bilim ve sanata beşiklik etmiş, geçmişin değerlerini muhafaza edip geleceğe taşımış, Türk-İslam medeniyetinin en müstesna timsallerinden birisi olan Amasya'da yayınlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 22 Haziran 1919'da Amasya'da ilan ettikleri tamimle Türk'e zincir vurulamayacağını bir kez daha en gür sesleriyle haykırdığını ve tüm dünyaya kararlılıklarını duyurduklarını vurgulayan Büyükataman, şunları ekledi:

"Amasya Tamimi, işgale karşı direnişin ve örgütlenişin tüm dünyaya ilanı olmuştur. Millet kahramanlarının arkasında durmuş, tutsaklığı kabul etmeyeceğini ifade etmiş ve çarıklarını giyip dağlara çıkma, vatan toprağını son parçasına kadar savunma sözü vermiştir. Millet; istila, işgal ve ihanet varsa, "Ya istiklal ya ölüm' var diyenlerin de olduğunu dosta düşmana ilan etmiştir. Amasya, diriliş ve direniş hareketinde şanına yakışır bir rol oynamıştır. Amasyalılar, elde avuçta olmadan yalnız gönüllerdeki bir ülkü ile yola çıkmış, yalnız yüce Allah'a ve Türk milletinin sağduyusuna, yüksek karakterine ve kabiliyetine güvenerek vatan ve millet davası için yola çıkan bu serden geçtilere sahip çıkmıştır. Bu tamimde ifadesini bulan hususlar adeta bir milliyetçilik manifestosudur. Bu nedenle biz Türk milliyetçileri olarak, bu tamimde ifade edilmiş fikirlere tam olarak riayet etmek azmindeyiz. Bu kutlu uyarı ve ilanı zerresine kadar benimsiyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Büyükataman: Amasya Tamimi Örgütlenişin Tüm Dünyaya İlanıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement