MHP'li Uzunırmak: Kavgadan Kimse Medet Beklememeli - Son Dakika
Güncel

MHP'li Uzunırmak: Kavgadan Kimse Medet Beklememeli

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Genel Kurul'da yaşanan kavga olayının sahte imza ve oy pusulasının başkanlık divanına gönderilmesinden kaynaklandığını belirtirken, "Bu sahte oy kullanmayı temin eden kimlerse, AKP grubuna düşen bu hadiseyi öncelikle kendisinin çözmesidir.

06.08.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Genel Kurul'da yaşanan kavga olayının sahte imza ve oy pusulasının başkanlık divanına gönderilmesinden kaynaklandığını belirtirken, "Bu sahte oy kullanmayı temin eden kimlerse, AKP grubuna düşen bu hadiseyi öncelikle kendisinin çözmesidir. Başbakan'ın bu hadiseyi çözmesidir. Kavgadan kimse medet beklememeli. Bizim de şikayetimiz şiddetin uygulanmamasıdır. Ben Yüce Milletimden haksız bir şekilde düşürüldüğüm bu pozisyonda böyle gündeme gelmiş olmaktan dolayı özür diliyorum" dedi.

Konuya ilişkin bir basın toplantısı yapan Uzunırmak, Genel Kurul'da yaşanan kavgaya ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Olayın CHP'nin talebi üzerine yapılan yoklamada elektronik oylamaya katılamadığı için pusula gönderen üç AK Parti Milletvekilinden İstanbul Milletvekili Bülent Turan ile Rize Milletvekili Hasan Karal'ın salonda bulunmadığının belirlenmesinin ardından yaşandığını hatırlatan Uzunırmak, bu iki milletvekilinin salonda olmadığının Meclis tutanaklarına da geçtiğini ifade etti.

Turan ve Karal'ın gönderdikleri pusulalar ile daha önce imzalarının yer aldığı bazı belgelerin fotokopilerini basın mensuplarına gösteren Uzunırmak, üç farklı belgedeki imzaların birbirleriyle aynı olmadığını söyledi. Olayın yaşandığı gün Turan'ın Kıbrıs'ta olduğunun söylendiğini, Karal'ın ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Rize'de bulunduğunu kaydeden Uzunırmak, o güne ait olduğunu ileri sürdüğü bazı fotoğrafları da gazetecilere gösterdi. İki milletvekilinin Genel Kurul'da olmadığının belirlenmesinin ardından CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in bunun sahtekarlık olduğunu söylediğini, kendisinin de aynı kelimeyi kullanarak, aynı zamanda Meclis İdare Amiri olması dolayısıyla Meclis Başkanvekili'nden gereğini yapmasını beklediğini aktaran Uzunırmak, AK Parti milletvekillerinin önce Öner'e sonra da kendisine tepki gösterdiklerini savundu. Uzunırmak salondan çıkmak üzereyken kim olduğunu göremediği bir milletvekilinin arkasından gelerek cep telefonu ile başına vurduğunu, bunun üzerine kendisini savunduğunu ve kavganın yaşandığını belirterek şöyle devam etti:

"Biz böyle bir kavganın tarafı olamayız. Ahlaki boyutundan öteye bu işin gerçek boyutudur. Ama biz MHP olarak onurlu bir duruşun temsilcileriyiz. TBMM çatısı altında sahte oy kullanılıyorsa iktidar grubu tarafından, iktidar grubuna düşen en büyük görev bunu doğru değerlendirmek, doğru okumak ve tedbirini almaktır. Sayısal çoğunluğuna güvenerek şiddet ve baskı uygulamak değildir. TBMM kameraları açıktır. Saklamadan, gizlemeden, eğer TBMM'nin saygınlığının artması isteniyorsa, vatandaşın TBMM'ye güvenin artması isteniyorsa başta Sayın Meclis Başkanı ve Başkanvekilleri olmak üzere kameralardan bu sahtekarlık tespit edilmelidir ve gerekli işlemler yapılmalıdır. Bu sahte oy kullanmayı temin eden kimlerse, AKP grubuna düşen bu hadiseyi öncelikle kendisinin çözmesidir. Sayın Başbakan'ın bu hadiseyi çözmesidir. Kavgadan kimse medet beklememeli. Bizim de şikayetimiz şiddetin uygulanmamasıdır. Ben Yüce Milletimden haksız bir şekilde düşürüldüğüm bu pozisyonda böyle gündeme gelmiş olmaktan dolayı özür diliyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Uzunırmak: Kavgadan Kimse Medet Beklememeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement