Milli Mücadele Kahramnalarından Mestan Efe Anıldı - Son Dakika
Yerel

Milli Mücadele Kahramnalarından Mestan Efe Anıldı

Milli Mücadele Kahramnalarından Mestan Efe Anıldı

Cumhuriyetin kuruluşunun 90.Yıl dönümü nedeniyle Aydın Valiliği Proje Etüt Müdürlüğü ve Aydın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kuvay-i Milliye'nin Aydın kahramanlarından Mesutlulu Mestan Efe yapılan konferansla anıldı.

08.10.2013 09:45

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yıl dönümü nedeniyle Aydın Valiliği Proje Etüt Müdürlüğü ve Aydın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kuvay-i Milliye'nin Aydın kahramanlarından Mesutlulu Mestan Efe yapılan konferansla anıldı.

Aydın Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan Mestan Efe'yi anma törenine Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal, Orman İşletme Müdürü Hasan Kalmaz, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Mestan Efe'nin hayatını araştıran ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Ayten Can Tunalı, köylüler, öğrenciler ve Mestan Efe'nin akrabaları katıldı.

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan Aydın Orman İşletme Müdürü Hasan Kalmaz milli mücadele kahramanlarından Mestan Efe'nin Aydın'ın kurtuluşunda önemli bir rol oynadığını işaret ederek Mestan Efe'nin bilinmeyen yönlerinin ortaya çıkarılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu tür projelerle milli mücadele kahramanlarının hatırlanmasının önemine değinen Kalmaz, bize bu vatanı emanet eden atalarımızı gelecek nesillere anlatarak aktarmamız gerektiğini vurguladı. Aydın Yörük Efe Kültür Derneği'ni halk oyunları gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

Cumhuriyetimizin 90. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Aydın Kuvayi Milliye kahramanları projesi kapsamında Mestan Efe 'yi sunum eşliğinde anlatan Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı, "Ulusal kurtuluş savaşı sırasında çok büyük yararlılıklar göstermiş efelerimizi biz biraz geç hatırladık. Fakat geç kalmış da olsak kahramanlarımızı hatırlamayı bildik ve onlara olan görevlerimizi yaptık. Mestan Efe'yle ilgili çok az kaynak olmasına rağmen çok kaynak karıştırıp gerekli bilgilere ulaştık. Yeri geldi Mestan Efe'nin ailesi ve köylüleriyle görüştük. Bu noktada başta Sarı Zeybek Mustafa Kemal Atatürk ve ulusal kurtuluş savaşına katılan sivil, asker, efe ve bütün kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Program; protokol üyelerine ve Mestan Efe'nin ailesini temsilen İrfan Özkan'a plaket, çiçek ve Mestan Efe'nin tabosunun takdimi ile protokol üyeleri ve Mestan Efe'nin ailesinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Mücadele Kahramnalarından Mestan Efe Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement