Mimar Sinan Hak Ettiği Değer İle Kayseri'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mimar Sinan Hak Ettiği Değer İle Kayseri'de Anıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile Pazartesi günü Mimar Sinan'ın doğduğu köy Ağırnas'ta başlayan 'Mimar Sinan Günleri', Tuluyhan Uğurlu piyano resitali ve günümüz ünlü mimarlarının katıldığı panel ile son buldu.

11.04.2013 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağırnas'ta çeşitli gösterilerle başlayan "Mimar Sinan Günleri" Piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun Kayserililere yaşattığı muhteşem piyano resitali ve ülkemizin başarılı mimarlarının katıldığı panel ile son buldu. Nevzat Sayın, Alper Ünlü, Can Çinici ve Han Tümertekin gibi birçok değerli mimarın katıldığı panelde "Tematik Açılış ve Tasarımda Özgünlük" konuları üzerine görüşler dile getirildi.

Ağırnas'ta yapılan etkinliklerde Mimar Sinan konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken; Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, Vali Vekili İbrahim Halil Çomaktekin'a teşekkür plaketleri takdim edildi. Etkinlik sonrası Mimar Sinan'ın doğduğu ev gezilirken rölöve-restorasyon projeler sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.

KAYSERİ'Yİ NOTALARIN BÜYÜSÜ SARDI

Tuluyhan Uğurlu resitali sonrasında Kayseri Kültür Sanat Merkezi'nde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki; Anadolu coğrafyasının dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Mimar Sinan, kendinden önce yaşamış medeniyetlerin adeta bir birikimiydi ve o birikim neticesinde bu güzel eserler ortaya çıktı. Biz onunla iftihar ediyoruz. Kayserili olmasından ayrıca gurur duyuyoruz" dedi.

TASARIMDA ÖZGÜNLÜK İÇİN ZAMANIN RUHUNU YAKALAMAK GEREK

Panelde bir sunum yapan Mimar Prof. Dr. Nevzat Sayın "Geçmişteki altın çağın mimari eserlerinin kopyasını yapmaya çalışmak beyhude bir çabadır. Zamanın ruhunu yakalamak ve anlamak geçmişte yapılan bir çalışmayı aynen yapılamayacağını gösteriyor. Mimaride özgünlük diye bir şey söz konusu ise Malatya'nın Balaban ilçesinde bunu gönü görmek mümkün." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mimar Sinan Hak Ettiği Değer İle Kayseri'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement