Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns ve AB Güney Akdeniz Özel Temsilcisi Leon ile bir araya geldi

03.08.2013 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, temaslarda bulunmak üzere Kahire'ye gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ve Avrupa Birliği (AB) Güney Akdeniz Özel Temsilcisi Bernardino Leon ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Nebil Fehmi, toplantıda, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından oluşturulan yeni hükümetin, son siyasi gelişmelerle ilgili tutumu hakkında bilgi verirken, ordu tarafından açıklanan "yol haritasına" bağlı olduklarını da vurguladı. Fehmi, mevcut hükümetin "şiddete karşı çıkmaları ve barışçıl olmaları" halinde, hiçbir siyasi grubun dışta bırakılmayacağı bir milli mutabakat sağlanması konusunda da kararlı olduğunu ifade etti.

Yabancı temsilcilerin Mısır'daki gelişmelerle ilgili görüşlerini dinlemeye hazır olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Fehmi, bununla birlikte, halkın iradesi doğrultusunda, ülkenin ulusal çıkarları, milli güvenlik, şiddet ve terör eylemleriyle mücadele konularında nihai kararın sadece Mısır hükümetine ait olduğununun altını çizdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, görüşmeye katılan ABD ve AB temsilcilerinin, Mısır'ın geleceğinin, herhangi bir dış müdahale olmaksızın Mısır halkının iradesiyle belirlenmesi gerektiğini vurguladıkları, diğer yandan ülkedeki mevcut kutuplaşmanın ortadan kaldırılması ve milli mutabakatın sağlanması için gereken her türlü yardımı sunmaya hazır olduklarını ifade ettikleri kaydedildi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement