Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri

Mısır\'daki Katliama Tepki Gösterileri

Katliamı protesto etmek için sosyal medya üzerinden örgütlenen grubun Saraçhane Parkı'ndaki eylemi devam ediyor.

16.08.2013 23:27  Güncelleme: 09:09

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etmek için sosyal medya üzerinden örgütlenen grubun Saraçhane Parkı'ndaki eylemi devam ediyor.

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket Oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle sosyal medyada örgütlenen kişiler, Saraçhane Parkı'nda toplandı.

Ellerinde Mısır ve Türk bayrakları ile Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin resimleri bulunan gruptakiler, sık sık tekbir getiriyor.

Parka kurulan iki dev ekrandan Mısır'ın farklı noktalarındaki protesto ve katliam görüntülerini izleyen gruptakiler, zaman zaman "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "İslami hareket engellenemez, kahrolsun işbirlikçi hainler" şeklinde slogan atıyor.

"Mısır ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğiz"

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İştişare Kurulu üyesi Hüsnü Tuna yaptığı konuşmada, Mısır'daki katliamı protesto etmek için toplandıklarını ve bundan sonra da Mısır ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceklerini söyledi.

Katılımcılardan bundan sonra da Mısır'daki darbe karşıtlarını desteklemeye devam etmesini isteyen Tuna, "Oradaki kardeşlerimizi savunmaya, onlara yapılan zulme karşı haykırmaya devam edin. Oradaki kardeşlerimizin imanı, şehitleri var ama darbecilerin zulümlerinden başka birşeyleri yok. Darbeyle gelenler orada fazla kalamayacak" diye konuştu.

Tuna, Türkiye'nin İslam dünyası için önemli olduğunu vurguluyarak, "Maalesef Mısır'daki kardeşlerimizin dünyaya açılan tek kapısı olarak Türkiye var. Türkiye olarak her zaman onların yanında olmamız lazım. Orada insanları öldürüyorlar. Türkiye oradaki mazlumlar için hayati öneme sahip. Bu nedenle bizlerin onlara sahip çıkmamız çok önemli" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar "Rabia işareti" yapıyor

Katılımcıların slogan atarken "Rabia işareti" yaptığı, bazılarının da üzerinde bu işaretin olduğu beyaz tişört giydiği görüldü.

Gruptakiler, eylemlerini slogan atarak ve tekbir getirerek sürdürüyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement