Mısır Dışişleri Bakanı Amr Cezayir'de - Son Dakika
Güncel

Mısır Dışişleri Bakanı Amr Cezayir'de

Mısır Dışişleri Bakanı Amr Cezayir\'de

Dışişleri Bakanı Amr: "Mısır ve Cezayir'in Suriye krizindeki tutumu aynı yönde"

28.06.2013 02:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Mısır ve Cezayir'in Suriye krizi konusunda tutumunun aynı yönde olduğunu belirtti.

Amr, Cezayir ziyareti sırasında Cezayir Resmi Televizyonu'na yaptığı açıklamada, "Mısır ve Cezayir'in Suriye krizi konusundaki tutumu aynı. İki ülke, krizin çözümü için iktidarın barışçıl bir şekilde değişmesinden yana. Bu durum, toprak bütünlüğünü ve çeşitli kesimleri içeren sosyal dokuyu korur" dedi.

Cezayir'e 3 günlük ziyareti sırasında iki ülke arasındaki ilişkilerin görüşüleceğini belirten Amr, "Mısır ve Cezayir bölgede aktif iki devlet. Benzer vakalarda görüldüğü gibi bu iki devlet, bölgesel ve siyasi meselelerin çözümü için çalışacak" diye konuştu.

Amr, "Ziyaret, ikili ilişkilerin geliştirilmesi eksenine yoğunlaşıyor. Ekonomik ilişkiler ve işbirlikleri  masaya yatırılacak. 13 uzman da bu ziyarette bana eşlik ediyor" ifadesini kullandı.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da Amr'ın 29 Haziran'da Cezayir'de düzenlenecek Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi toplantısına katılmasının beklendiği ifade edildi. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Dışişleri Bakanı Amr Cezayir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement