Muğla Aslı Baş Davasında Karar Duruşması Eylül Ayına Kaldı - Son Dakika
Güncel

Muğla Aslı Baş Davasında Karar Duruşması Eylül Ayına Kaldı

Aslı Baş davasında karar duruşması eylül ayına kaldıMuğla'nın Bodrum ilçesinde 9 yıl önce, turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp yaşamını yitiren manken Aslı Baş'ın (32) ölümüne ilişkin davaya Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

02.05.2019 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aslı Baş davasında karar duruşması eylül ayına kaldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 9 yıl önce, turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp yaşamını yitiren manken Aslı Baş'ın (32) ölümüne ilişkin davaya Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Baş Ailesi'nin avukatının, dosyaya hakim olan mahkeme başkanının izinli olması ve karar duruşmasındaki son söz hakkının uzun sürecek olması nedeniyle duruşmanın ertelenmesi talebi, mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

2003 yılında 'Miss Model Of The World' (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi olan Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde saat 02.30 sıralarında, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan turizmci Ahmet Bayer'in Bodrum Yalıkavak'taki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının, 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturmanın ardından turizmci Ahmet Bayer (63) ve oğulları Hakan Bayer (33) ile Volkan Bayer (31) hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, yanlarında çalışan Murat Umirov (42) hakkında ise 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SAVCI MÜTAALASINI VERMİŞTİ

Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ocak ayında yapılan bir önceki duruşmasında savcı Ahmet Faruk Işık'ın verdiği mütalaada Baş'ı, Bayer'in oğlu Hakan Bayer'in sert bir cisimle kafasına vurduktan sonra balkondan aşağı attığı öne sürüldü. Mütalaada, Sanık Hakan Bayer'in maktulü, terastan itmesi veya sırtüstü aşağıya bırakmasıyla 6.5 metre yükseklikten yere düşüp başını merdivene çarptığı sabittir denildi. Tutuksuz sanık Hakan Bayer için 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet isteyen savcı, azmettiricilikle suçlanan Ahmet Bayer ile diğer oğlu Volkan Bayer'in 'mahkumiyetlerine yetecek delil bulunmadığından' beraatlarını talep etti.

Davanın bugünkü 33'üncü duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Ahmet Bayer, oğulları Volkan Bayer ve Hakan Bayer, Murat Umirov, Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş katıldı. Duruşmada söz alan Baş ailesinin avukatı Faruk Zorba, Bu dava 9 yıldır sürüyor. 9 yıldır davaya bakan mahkeme başkanı izinli. Mahkeme heyetine güvenmediğimizden değil. Ancak davanın mahkeme heyeti, dosyaya daha hakim. Karar duruşmasındaki son söz hakkımız uzun sürecek. Belki de bir gün bile yetmeyecek. O yüzden duruşmanın ertelenmesini ve en az 2 gün devam edeceği bir tarih belirlenmesini istiyoruz dedi.

Mahkemeye başkanlık eden Niyazi Akbaş tarafından, 10 dakika aranın ardından duruşmanın 25 Eylül 2019 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Muğla Aslı Baş Davasında Karar Duruşması Eylül Ayına Kaldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Aslı Baş Davasında Karar Duruşması Eylül Ayına Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement