Muğla'da Proje Çok, Para Yok - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Proje Çok, Para Yok

Muğla\'da Proje Çok, Para Yok

Muğla'da Vali Ahmet Altıparmak, Başkanlığında Yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Kamu Yatırımlarının Mayıs Ayı Sonu İtibari Yapılan Harcamalar Ele Alınırken, Bin 36 Projeden 58'inin Bitirildiği, 154 Projenin Devam Ettiği, 96 Projenin İhale Aşamasında Olduğu ve 728 Projenin de Henüz Başlamadığı Açıklandı.

04.06.2008 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da Vali Ahmet Altıparmak, başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamu yatırımlarının Mayıs ayı sonu itibari yapılan harcamalar ele alınırken, bin 36 projeden 58'inin bitirildiği, 154 projenin devam ettiği, 96 projenin ihale aşamasında olduğu ve 728 projenin de henüz başlamadığı açıklandı.

Muğla'da kamu yatırım projelerinin çok olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, önemli olan projelerin başlatılması olduğunu belirterek, "Proje çok, ama para yok. Halk karşısında bu projelerin vaat edilmesi ve gerçekleştirilememesi hem Valiliği, hem de İl Genel Meclisi'ni zor durumda bırakır. Bizler hepimiz bir ekibiz. İnatlaşmadan, senin bölgen, benim bölgem ayrımı yapmadan, bu tür kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak Muğla'ya hizmet etmek zorundayız. Ortak amaç için burada bulunuyoruz. Gerçekleşmeyecek projelerin gündeme alınması yerine, halkın refah seviyesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik projeleri hayata geçirmeliyiz" dedi.

2008 ÖDENEĞİ 39 MİLYAR YTL Muğla il genelinde 3 1 Mayıs sonu itibari ile kamu kuruluşlarının 39 milyar 595 milyon YTL proje tutarlı iş bulunduğu açıklanırken, 2008 yılı için öngörülen ödenek miktarı 6 milyar 51 milyon YTL olarak açıklanırken, Mayıs ayı sonu itibari ile bu rakamın 29 milyon YTL'sinin harcandığı ve projelerde nakdi gerçekleşmenin de yüzde 18 olduğu açıklandı.

EN FAZLA HARCAMA ENERJİYE 2008 yılının 5 aylık döneminde 29 milyon YTL'lik yatırımdan en fazla harcama yapılan sektör enerji sektörü oldu. Enerji sektörüne 15 milyon 273 milyon YTL harcama yapılırken, Eğitime 4 milyon 927 bin YTL, Ulaştırmaya 3 milyon 348 bin YTL ve diğer kamu hizmetlerine de 3 milyon 157 bin YTL harcama yapıldı. Yatırımcı kuruluşların dönem raporlarında ödenek ihtiyacı ve kamulaştırma sorunlarının olduğu açıklandı.

TORBA KAVŞAĞI YİNE GÜNDEMDE Geçtiğimiz yıl pop müzik şarkıcısı Barış Akarsu'nun trafik kazasında öldüğü Bodrum Torba kavşağı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yine gündeme geldi. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı Şemsettin Zeren'den Torba kavşağına köprü yapılmasını istedi. Bölge Müdür Yardımcısı Zeren, torba kavşağına köprülü kavşak yapılması için proje hazırladıklarını söylerken, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan alanda bulunan sarnıç nedeniyle izin alamadıklarını söyledi.

Muğla İl kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Süslü, Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı Şemsettin Zeren'in proje verdikleri iddiasını cevaplandırırken, "Projeye izin vermeme gibi bir durum yok. Uygun proje getirilirse proje onaylanır. Günümüz hayatına uygun bir hale getirilerek kazaların önlenmesi için bu kavşak yeniden düzenlenebilir" dedi.

(BT-SÇ-HE-BA-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Proje Çok, Para Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement