"Ölüm tehdidi aldım" diyen Münevver Karabulut'un babası Haberler.com'a konuştu: Gerekirse Cumhurbaşkanı'na gideceğim - Son Dakika
Güncel

"Ölüm tehdidi aldım" diyen Münevver Karabulut'un babası Haberler.com'a konuştu: Gerekirse Cumhurbaşkanı'na gideceğim

İstanbul'da 13 yıl önce kızı Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası üzerine mezarının açılması talebi üst mahkeme tarafından da reddedilen Süreyya Karabulut, konuya ilişkin ilk kez Haberler.com stüdyosunda Gökay Kalaycıoğlu'na konuştu. "Bundan 6 ay önce mezarı açtıracağımı söylediğimde ölüm tehdidi aldım." diyen acılı baba, mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirterek, "Gerekirse Adalet Bakanlığı'na, Cumhurbaşkanı'na bizzat gideceğim" ifadelerini kullandı.

10.04.2023 23:01  Güncelleme: 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, 3 Mart 2009 tarihinde kan donduran bir cinayetle sarsıldı. 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un cansız bedeni bir çöp konteynerinde parçalanmış halde bulundu. O dönem Türkiye'nin en çok konuştuğu olay olan vahşi cinayette geniş çaplı soruşturma başlatan polis, katilin Karabulut'un sevgilisi Cem Garipoğlu olduğunu belirledi.

CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİ

Olaydan ardından kayıplara karışan Cem Garipoğlu 197 gün sonra teslim oldu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Cem Garipoğlu, dava sürecinin sonunda 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan Garipoğlu'nun 10 Ekim 2014 tarihinde kendini asarak intihar ettiği söylendi.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut: Garipoğlu'nun mezarını açtıracağımı söylediğimde ölüm tehdidi aldım

GARİPOĞLU'NUN MEZARININ AÇILMASI TALEBİ REDDEDİLDİ

Kızı Münevver Karabulut öldükten sonra hukuk mücadelesi başlatan Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun öldüğüne hiçbir zaman inanmadı. Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia eden Süreyya Karabulut, avukatı Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına mezarının açılması için suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek mezarın açılması talebini reddetti.

AİLE SÜRECİ ADALET BAKANLIĞI'NA TAŞIDI

Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, takipsizlik kararını üst mahkemeye taşıyarak itiraz etti. Üst mahkeme de itiraz talebini kabul etmedi. Rezan Epözdemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını belirtti. Epözdemir, "Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine tarafımızca Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 309. maddesi uyarınca Adalet bakanlığına, kanun yararına bozma başvurusu yapılmış olup, süreç halihazırda derdesttir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunulur" dedi.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut: Garipoğlu'nun mezarını açtıracağımı söylediğimde ölüm tehdidi aldım

İLK KEZ HABERLER.COM'A KONUŞTU

Süreyya Karabulut, konuya ilişkin ilk kez Haberler.com stüdyosunda Gökay Kalaycıoğlu'na konuştu. Karabulut, Garipoğlu'nun mezarını açtıracağını söylediğinde ölüm tehditleri aldığını belirtti.

"MEZARI AÇTIRACAĞIMI SÖYLEDİĞİMDE ÖLÜM TEHDİDİ ALDIM"

Karabulut, şunları söyledi: "Ben basına çıktım. Mezar açılacak dedim. Mezarın açılması için mücadele veriyorum. Telefondan bir tehdit geldi ama kapattım. Bir kere oldu. Bundan 6 ay önce mezarı açtıracağımı söylediğimde ölüm tehdidi aldım. 'Senin de sonun öyle olacak.' dedi. Ondan sonra kapattım telefonu."

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut: Garipoğlu'nun mezarını açtıracağımı söylediğimde ölüm tehdidi aldım

"GEREKİRSE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YANINA GİDECEĞİM"

Karabulut, mücadelesinden vazgeçmeyeceğini, gerekirse Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar gideceğini söyledi. Karabulut, "Kimseden bir talebim yok. Gerekirse Adalet Bakanlığı'na seçimlerden sonra ben gideceğim. Gerekirse Cumhurbaşkanı'nın yanına ben gideceğim. Mezar açılacak DNA testi yapılacak, kapanacak. Bunu parayla, malla, mülkle mukayese etmek terbiyesizliktir." ifadelerini kullandı.

"Ölüm tehdidi aldım" diyen Münevver Karabulut\'un babası Haberler.com\'a konuştu: Gerekirse Cumhurbaşkanı\'na gideceğim

Son Dakika Güncel 'Ölüm tehdidi aldım' diyen Münevver Karabulut'un babası Haberler.com'a konuştu: Gerekirse Cumhurbaşkanı'na gideceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • süleyman hakan gökşen: sevgilisini bu şekilde öldüren caniye 25 yıl ceza öyle mi? sizde hiç utanma yok mu ? hiç insaf yok mu? nasıl bir ceza bu ? bu caninin ağırlaştırılmış müebbet cezası alması gerekmez mi? 17 0 Yanıtla
  • Murat: Mezarı açın DNA incelemesi yapilsin 9 0 Yanıtla
    Suat genç: zamanında bu adamın eşi ve avukatı ceset ona ait dediler ve açılmasını istemediler. ( ya para aldılar) ya şimdi para peşindeler. Çocuk oyuncağımı canı sıkıldıkça çıkıp mezar açtırmak. usulü ve zamanı var o gün açtırsaydı. 2 2

Advertisement