Mutlu'dan Aldığı Takdirnameyi İade Etti - Son Dakika
Güncel

Mutlu'dan Aldığı Takdirnameyi İade Etti

Mutlu\'dan Aldığı Takdirnameyi İade Etti

Diyarbakır'da görev yapan memur Ömer Tanık, darbe soruşturması kapsamında tutuklanan eski vali Hüseyin Avni Mutlu'nun 6 sene önce verdiği takdirnameyi iade etti.

11.08.2016 11:54  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski vali Hüseyin Avni Mutlu'nun, Diyarbakır Valiliği yaptığı dönemde Başbakanlık İletişim Merkezi Koordinatörü olarak görev yapan ve üstün başarısından dolayı takdirname alan Ömer Tanık, 6 yıl önce Mutlu'nun verdiği takdirnameyi Valiliğe iade edilmek üzere şu an görev yaptığı Tapu ve Kadastro 7. Bölge Müdürlüğüne teslim etti.

AİLESİYLE HELALLEŞİP MEYDANA İNDİ

Mutlu'nun FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından bu kararı alan Tanık, darbe girişimini televizyondan öğrendiğini, evinin üzerinden askeri uçakların geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından eşi ve çocuklarıyla helalleşip meydana indiğini söyledi.

"ERDOĞAN'I SİZE YEDİRMEYECEĞİZ"

15 Temmuz'dan bu yana her gece alanları terk etmediğini dile getiren Tanık, şöyle konuştu:

"Biz 14 yıldır söylüyoruz ki 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı size yedirmeyeceğiz.' Bunlar bir türlü bunu anlamadılar. Onlar zannettiler ki daha önceki darbeler de olduğu gibi dindarlar ve Kürtler dışarı çıkmayacak ama öyle olmadı, ilk saatten itibaren bütün herkes dışarı çıkarak Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Vatan hainlerine inat ülkemize ve milletimize sahip çıkacağız."

"BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN GERİ VERDİM"

Tanık, 15 Temmuz'da yaşananların sadece darbe değil, aynı zamanda Türkiye'yi işgal etme girişimi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü, geleceğimiz ve şehit kardeşlerimize borcumuzu ödeyebilmek için bana verilen takdirnameyi geri verdim." diye konuştu.

Hüseyin Avni Mutlu imzalı takdirnamenin evinde bulunmasını istemediğini ifade eden Tanık, "Bu nedenle takdirnameyi iade ettim." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mutlu'dan Aldığı Takdirnameyi İade Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement