Myra-Andriake Kazılarına Traktör Bağışı - Son Dakika
Yerel

Myra-Andriake Kazılarına Traktör Bağışı

Demre Myra-Andriake Arkeoloji Gönüllüleri Derneği, Myra-Andriake kazılarına iki traktör bağışladı.

02.04.2012 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demre Myra-Andriake Arkeoloji Gönüllüleri Derneği, Myra-Andriake kazılarına iki traktör bağışladı.

Demre Myra-Andriake Arkeoloji Gönülleri Derneği Başkanı Mehmet Bayraktaroğlu, biri kepçeli, diğeri römorklu iki traktörü, Myra-Andriake Kazıları Başkanı Akdeniz Üniversitesi Edebiyat fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik ve kazı ekibine teslim etti.

Mehmet Bayraktaroğlu, yaptığı açıklamada, dördüncü yılına girecek kazılara dernek olarak destek vermeyi istediklerini söyledi. Bayraktaroğlu, "Yeni kazı döneminde dernek olarak, kazıya destek vermek, kazının altyapısını oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız kazıların verimliğinin artmasına katkıda bulunmak. Bu bir başlangıç" dedi.

Araçları Demre Belediyesi, dernek üyeleri ve Demre halkının katkılarıyla aldıklarına değinen Bayraktaroğlu, kazılarda tarihi kalıntılar çıktıkça, Demre halkının arkeolojiye olan ilgisinin de arttığını vurguladı. Bayraktaroğlu,

"Artık Demreliler, geleceklerini turizmde ve arkeolojide olduğunu görüyorlar. Bu nedenle kazıların verimli gelmesi için katkı sağlıyorlar. Bu iki araç için toplam 60 bin lira harcama yaptık" diye konuştu.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Myra-Andriake Kazılarına Traktör Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement