Nerede Olduklarını Bilmiyorum - Son Dakika
Güncel

Nerede Olduklarını Bilmiyorum

Sıdkı Zilan, Sanıkların Nerede Olduğunu Bilmediklerini Ve Tutuklama Kararınında Kendilerine Tebliğ Edilmediğini Söyledi

14.01.2011 14:01  Güncelleme: 14:23

Tutukluluk süresini kısıltan yasanan yürürlüğe girmesiyle denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakılan ancak imza vermeye gitmedikleri için haklarında tutuklama kararı çıkartılan Hizbullah sanıklarının avukatlarından Sıdkı Zilan, sanıkların nerede olduğunu bilmediklerini ve tutuklama kararınında kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi.

'YARGITAY'N KARARI BENCE YANLIŞTIR'

Yargıtay 9'uncu .Ceza Dairesinin tutuklama kararını değerlendiren Hizbullah sanıklarının avukatlarından Sıdkı Zilan, tahliye edilenlerin daha örgüt üyesi olduğuna dair bir yargı kararı olmadığını, medyanın bu konada sorumlu davranması gerektiğini söyledi. Zilan, "Yargıtay'ın kararı bence yanlıştır. Ortada gri bir alan olduğu söyleniyor. Ceza hukukunda gri alan veya her hangi bir şüphe kırıntısı varsa bile bu sanıkların lehine yorumlanır. Ama, açıkça görülüyorki hem Yargıtay hem yerel mahkemeler bunu sanığın aleyhine yorumluyor. Bu da hukukun temel ilkelerine ve caza hukukuna aykırı bir durumdur"dedi.

'DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI SAKAT BİR DURDUMDUR'

Sanıkların neden yasa kapsamında imzaya gitmedikleri ile ilgili bir soruya Zilan şöyle yanıt verdi:

"Denetimli serbestlik uygulaması da mahiyeti itibariyle sakat bir durumdur. Hem on yıl tartışmalıdır. Yargıtay bunu da aleyhe yorumlayarak ceza sınırını 10 yıla kadar getirdi. İkincisi azami süreyi doldurduktan sonra denetimli serbestlik diye bir olay kalmıyor, bu imza da keyfi bir şeydi nerdeyse.

Onun için imza atmamaları onlar kendilerine göre hukuka aykırı bulmuş olmalarından kaynaklanmış olabilir. Başka mevzular da olabilir. Kaçıp kaçmadıklarını bilemem. Kaçmanın tarifi nedir? Kaçmışlar mı? Devlet mutlaka bilgi sahibidir, ben sen bunu bilemeyiz. Mesela hukuken bizim yargımız çok sağlam çalışmıyor. Bu kararlar da malumunuz bir kısım kamuoyu baskısı, PKK medyasının feveran etmesi, kartel medyasının feveran etmesi karşısında şu an hukuki olmayan ve kanunun da ruhuna aykırı olan kararlar verilmiş durumdadır. Şimdi buna karşı işte biraz da latife olsun diye ironi yaptık kaçma hakkı yoksa bizim böyle bir şeyimiz olamaz. Bu olay bağlamında söylemedim."

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin verdiği tutuklama kararına itiraz edip etmeyecekleri ile ilgili bir soruya Sıdkı Zilan, "Yargıtayın daireler kuruluna itiraz edilebilir. İtiraz yapılması lazım ama, elimizde şuan her hangi bir veri yok. Kararın bize tebliği edilmesi lazım, sanığa tebliğ edilmesi lazım. Şu an bize tebliğ edilmedi. Sanıkların nerede olduğunu bilmiyoruz. Ankara'da verilen kararın bize ulaşması zaman alacaktır. Aileler bizi dün geceki operasyonla ilgili aramadı, yada ihtiyaç hissetmedi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nerede Olduklarını Bilmiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement