Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Nevruz Kutlaması

Sivas'ta kutlama programı düzenlendi.

21.03.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta nevruz kutlama programı düzenlendi.

Atatürk Kongre Ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Sibel Akyüz, programda yaptığı konuşmada, nevruzun baharın habercisi olduğunu belirtti. Nevruzu her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirdiğini aktaran Akyüz, Türkiye'de nevruzun nasıl kutlandığını anlattı.

Sivas'ta da nevruz nasıl kutlandığına değinen Akyüz, "Nevruz birlikte sevinme, neşelenme demektir. Bu anlamlı bayramı sonsuza dek kutlayabilmemiz saygı, hoşgörü, barış, kardeşlik içinde yaşama isteğimize bağlıdır. Nevruzu mutlulukla geçirebilmemiz için onu sevgi ve özenle korumamız gerekir" dedi.

Daha sonra Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösteri sundu. Sivas Belediyesi Mehter Takımı'nın konserinin ardından İzcilik İl Temsilciliği öğrencileri tarafından il protokolüne yumurta verildi. Sivas Valisi Alim Barut ve Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır ikram edilen yumurtaları tokuşturdu.

Barut ve Sağır'ın temsili olarak demir dövmesinin ardından Vali Barut ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü nevruz ateşini yaktı.

Barut, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, daire amirleri ve vatandaşlar yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Programın sonunda Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'nca il protokolüne, vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement