Nihat Özdemir: "Hedefimiz 3'üncü Havalimanını 2018'in İlk Çeyreğinde Açmak" - Son Dakika
Güncel

Nihat Özdemir: "Hedefimiz 3'üncü Havalimanını 2018'in İlk Çeyreğinde Açmak"

3’üncü Havalimanı’nda inşaatın aralıksız devam ettiğini belirten İGA Havalimanı İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, “Hedefimiz 2018’in ilk çeyreğinde işletmeye açmaktır.

19.10.2015 10:58

3'üncü Havalimanı'nda inşaatın aralıksız devam ettiğini belirten İGA Havalimanı İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, "Hedefimiz 2018'in ilk çeyreğinde işletmeye açmaktır. O gün geldiğinde bu dev projeyi başarı ile tamamladığımızı dünyaya duyuracağız" dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı Altyapı Proje Finansmanı İmza Töreni, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yaptığı konuşmada son yıllarda havacılık sektöründeki gelişmeleri işaret ederek, "Yeni Havalimanı'nın yapımı hızla devam ederken, havalimanımızı modern ulaşım imkanları ile şehir merkezine bağlayacak projelerin de yürütüldüğünü belirtmek isterim. Havalimanı'nı Gayrettepe'ye bağlayacak olan hızlı metro hattının proje aşaması hızla yürüyor. 80 milyon yolcu kapasitesi ile ilk etabını 2018 yılında hizmete almayı planladığımız 3'üncü Havalimanı'na destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ 2018'İN İLK ÇEYREĞİNDE İŞLETMEYE AÇMAK"

Törende konuşan İGA Havalimanı İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir 3'üncü Havalimanı'nın ilk etabı için yaklaşık 6 milyar Euroluk yatırım yapılacağını vurgulayarak, "Bunun 4.5 milyar Euro tutarını, cumhuriyet tarihimizin alt yapı yatırımlarında en büyük proje finansman kredisini hazine garantisi olmadan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve yabancı sermayeli özel bankalar olan Denizbank, Garnati Bankası ve Finansbank'tan sağladık" dedi.

3'üncü Havalimanı'nda inşaatın aralıksız devam ettiğini belirten Özdemir, "Hedefimiz 2018'in ilk çeyreğinde işletmeye açmaktır. O gün geldiğinde bu dev projeyi başarı ile tamamladığımızı dünyaya duyuracağız. Yılda 1 milyar 46 milyon avro olmak üzere 25 yılın sonunda katma değer vergisi dair 26 milyar 140 milyon avroyu devlet bütçesine kazandıracağız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nihat Özdemir: 'Hedefimiz 3'üncü Havalimanını 2018'in İlk Çeyreğinde Açmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement