NNYÜ'DE "Meme Sağlığınızı Ertelemeyin"" Konulu Panel - Son Dakika
Güncel

NNYÜ'DE "Meme Sağlığınızı Ertelemeyin"" Konulu Panel

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanlığı ile Özel Memorial Kayseri Hastanesi tarafından "Meme Sağlığınızı Ertelemeyin" konulu bir panel düzenlendi.

27.10.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezinde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Besinler Kanserin Neresinde?", Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şaban Karayağız, "Kanserde Psikososyal Yaşam", Özel Memorial Kayseri Hastanesi'nde görevli doktorlardan Genel Cerrah Prof. Dr. Alper Akcan, "Meme Hastalıkları: Tanı ve Tedavi", Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, "Meme Rekonstrüksiyonu" ve Genel Cerrah Uzm. Dr. Mustafa Gök, "Meme Kanseri Risk Faktörleri, Bulguları ve KKM" konularında birer sunum yaptı.

Prof. Dr. Neriman İnanç panelde yaptığı konuşmada, Dünya Kanser Araştırma Fonu ile Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü tarafından "Gıda, Beslenme, Fiziksel Aktivite ve Kanserin Önlenmesine" yönelik hazırlanan raporda belirtilen, kansere yol açan faktörlere dikkat çekti. Kansere yol açan faktörlerin başında tütün ve alkol kullanımı, fiziki aktivite eksikliği, enfeksiyonlar ve radyasyonun geldiğini belirten Prof. Dr. Neriman İnanç, raporda kırmızı ve işlenmiş et, hayvansal yağları içeren besinler, tuzlanmış besinlerin kanser riskini arttırdığı, enerjisi yüksek besinlerin tüketimini sınırlandırılması ve şekerli içecek tüketiminin önlenmesi gerektiğinin belirtildiğini ifade etti. Prof. İnanç, "Genetiği değiştirilmiş besinlerin kanser riskini arttırdığına ve organik besinlerin kanserden koruduğuna dair bilimsel bir bulgu yoktur. Kanserden korunmak için erişkin dönemde kilo almaktan ve bel çevresi artışından kaçınılmalıdır. Kanserden korunmak için herhangi bir diyet takviyesi kullanılmamalıdır." dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel soru-cevap şeklinde sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NNYÜ'DE 'Meme Sağlığınızı Ertelemeyin'' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement