NÜRDAM Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

NÜRDAM Temeli Atıldı

NÜRDAM Temeli Atıldı

"Nükleer Radyasyon Detektörleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi" düzenlenen tören ile temeli atıldı.

13.10.2012 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde, dünyanın askeri ve sivil amaçlı nükleer radyasyon detektörleri ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak teknolojilerin geliştirileceği, "Nükleer Radyasyon Detektörleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NÜRDAM)" düzenlenen tören ile temeli atıldı.

Temel atma törenine Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Temel atma töreninde ilk olarak konuşan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, "Üniversitemize kazandırdığımız yeni birimlerden biri olan "Nükleer Radyasyon Detektörleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NÜRDAM)" için ilk adımı atmanın heyecanı içindeyiz.

Her alanda kendini yenileyen üniversitemizin gelişme hızı özellikle son yıllarda büyük ölçüde artmıştır. Üniversite genelinde yönetim olarak çok sayıda projenin yürütülmesinde farklı kaynaklardan destek sağlayarak bünyemize birçok birim kazandırmış bulunmaktayız. "Nükleer Radyasyon Detektörleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NÜRDAM)" Kalkınma Bakanlığımızdan destekle başlatılan projelerden biridir. Askeri ve sivil amaçlı nükleer radyasyon detektörleri ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak teknolojilerin geliştirileceği NÜRDAM, Türkiye'de bir ilk olmanın yanı sıra dünyanın önemli araştırma merkezlerinden biri olacağına inanıyorum. Bugün temelini attığımız binanın inşaat kısmını 1 senede bitirerek hizmete açmayı planlıyoruz. Bu önemli projenin hayat bulmasında önemli emeği bulunan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise yaptığı konuşmasında, "Yeni bir tesisin temel atma töreninde bir araya geldik. Bir Bolulu vatandaş olarak gurur duyduğumuz üniversitemizin her gelişimi ile her zaman karşı karşıyayız. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.

Vali İbrahim Özçimen ise yaptığı konuşmasında, "Bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyor, başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Bu eğitim öğretim yılına başlanması vesilesi ile NÜRDAM'ın temel atma törenini Orman ve Su İşleri Bakanımızla beraber yapacaktık ama Ankara'da çok yoğun programları olması nedeniyle Sayın Bakanımız ayrıldılar. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde eğitim gören gençlerimizin buradan dolu dolu yararlanmalılar. Bilgi ile kafalarını, sevgi ile gönüllerini doldurduklarında istikbal çok daha güzel olacak. Bence çocuklarımız gündelik ve siyasi olaylara hiç bakmadan derslerine çalışmalı. Öğretim elemanlarımız yine aynı şekilde derslerini vermeliler. Bu tür eserler üst üste gelmeli ve biz medeniyet yarışmasında ileriye doğru koşmaya devam etmeliyiz diye düşünüyorum. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Daha sonra Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun butona basarak "Nükleer Radyasyon Detektörleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NÜRDAM)''n temelini attılar.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement