Obama'nın Sevdiği Dizide Talimat 5 Yıl Önce Verilmiş: İranlı Komutanı Öldürün - Son Dakika
Güncel

Obama'nın Sevdiği Dizide Talimat 5 Yıl Önce Verilmiş: İranlı Komutanı Öldürün

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesi için ABD ve İsrail'in anlaştığının ortaya çıkmasıyla, akıllara Obama'nın izlediği Homeland dizisinin 5 yıl önceki sahnesi geldi.

02.01.2018 00:13  Güncelleme: 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika ve İsrail'in İranlı general Kasım Süleymani'nin öldürülmesi için anlaştığı iddası bugün gündeme bomba gibi düştü. "Gölge" lakaplı General Süleymani'nin öldürülmesi planı akıllara Amerika'nın efsane dizisi Homeland'i hatırlattı. CIA'nın operasyonlarının konu alındığı Homeland'in 2013'te yayınlanan 3. sezonunda, İran Devrim Muhafızları Lideri İran'a sızan bir Amerikan askerinin suikasti sonucu öldürülmüştü. Eski ABD Başkanı Barack Obama da Homeland'in sıkı takipçileri arasındaydı.

Obama'nın Sevdiği Dizide Talimat 5 Yıl Önce Verilmiş: İranlı Komutanı Öldürün
DİZİDE DEVRİM MUHAFIZLARI LİDERİNE SUİKAST DÜZENLENİYOR

Claire Danes ve Mandy Patinkin gibi ünlü oyuncuların başrolde oynadığı, Amerikan istihbarat teşkilatı CIA'nın operasyonlarının anlatıldığı Homeland'in 3. sezonunda senaryo gereği hedef ülke İran'dı. Dizide, CIA yetkilisi bir Amerikan askerine İran Devrim Muhafızları Komutanı'nın öldürülmesi talimatını veriyor. Dizinin sezon finalinde İran'da sukiast planı başarıyla gerçekleştiriliyor ve İran'da Amerika'yla ılımlı ilişkiler geliştirecek yönetim iş başına getiriliyordu.

SOKAK GÖSTERİLERİNE ABD DESTEK VERİYOR

İran'daki son günlerde patlak veren sokak gösterilerine Amerika ve İsrail'den destek açıklamaları geldi. Bu açıklamaların peşinden de İran'ın Ortadoğu operasyonlarını yürüten General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi için ABD'nin İsrail'e yeşil ışık yaktığını iddiası gündeme bomba gibi düştü. Yaşananların 2013'te yayınlanan Amerikan dizisinin senaryosuyla benzerlik taşıması dikkat çekti.

Obama\'nın Sevdiği Dizide Talimat 5 Yıl Önce Verilmiş: İranlı Komutanı Öldürün

Son Dakika Güncel Obama'nın Sevdiği Dizide Talimat 5 Yıl Önce Verilmiş: İranlı Komutanı Öldürün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement