Öğrenci Filmleri İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Öğrenci Filmleri İzleyiciyle Buluştu

Dünyanın farklı sinema okullarında yapılmış filmleri bir araya getiren Contact II. Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali genç sinemacıları İzmir'de buluşturdu.

26.10.2015 09:29

Dünyanın farklı sinema okullarında yapılmış filmleri bir araya getiren Contact II. Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali genç sinemacıları İzmir'de buluşturdu.

Yaşar Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, etkinliğin kapanışa özel ödül töreninin Selçuk Yaşar Kampüsü'nde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Almanya'nın Münih Film Okulu'nun da konuk okul olarak katıldığı festivalde bu yıl uluslararası öğrenci filmleri yarışması da yapıldığı aktarılarak, şunlar ifade edildi:

"Yarışmaya, dünyanın çeşitli sinema okullarından bin 46 film başvurdu. Finale kalan filmlerin arasından dereceye girenleri yönetmen Seren Yüce, Venedik Film Festivali Kısa Film Danışmanı Enrico Vannucci, Münih Film Okulu'ndan Daniel Lang, Bremen Üniversitesi'den Peter Schulze ve oyuncu, yönetmen Derya Durmaz'dan oluşan büyük jüri belirledi. Yarışmada en iyi film ödülünü 'Gorbatov' filmiyle Rusya'dan Nikita Ordynskiy, 2 bin avroluk ödülün sahibi oldu. Sony Ödülü'nü Men at Home filmiyle Finlandiya'dan Nelli Kampman, Sen Edit Ödülü'nü 'Throw me to the dogs' filmiyle İngiltere'den Aaron Dunleavy ve Joseph Ollman, Seyirci Ödülü'nü ise 'Mother Earth' filmiyle Polonya'dan Piotr Zlotorowicz kazandı. Festivalde ayrıca, Fransa'dan Louis Lumiere Film Okulu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi seçkilerinin yanı sıra ustalık sınıfları ve seminerlere de yer verildi. Münih Film Okulu'nun eğitmenleri ve öğrencileriyle de söyleşiler düzenlendi.

Yaşar Üniversitesi'nin ana desteği ile gerçekleşen festivalin diğer destekçileri ise Goethe Enstitüsü, SenEdit, Sony, Karaca Otel ve La Puerta oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenci Filmleri İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement