Öğrenciler Sığacık'ı Yeniden Tasarladı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Sığacık'ı Yeniden Tasarladı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü 2.sınıf öğrencileri, "Sakin Şehir" Seferihisar'ın turizmdeki can damarı Sığacık Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşüm projeleri hazırladı.

12.01.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, "Sakin Şehir" Seferihisar'ın turizmdeki can damarı Sığacık Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşüm projeleri hazırladı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, eğitmenleri Yrd. Doç. Dr. Fehmi Doğan ve Doç. Dr. Erdem Ertan öncülüğünde, Seferihisar'ın Sığacık Mahallesi'nde yaptıkları incelemelerin ardından, Sığacık Kalesi ve Teos Marina arasındaki Düz Alan mevkisiyle ilgili kentsel tasarım projelerini hazırladı.

Seferihisar'ın Sakin Şehir hareketi ve AB Balıkçılık Projesi'ne uygunluğunu dikkate alarak çalışan öğrenciler, hazırladıkları projeleri okul kampüsünde sergileyerek ödevlerini tamamladı.

İzmir Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne giderek projeleri yerinde inceleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Göreve başladığımız günden bugüne hep üniversitelerle ortaklaşa çalışmalar yaptık. Üniversitelerin kampüslerden çıkarak hayatın içinde olmasını istedik ve

'gelin Seferihisar'ı kullanın' dedik. Ayrıca geçtiğimiz günlerde 16 üniversiteden 30 bilim adamını bir araya getirerek Türkiye'de Sakin Şehirlerin geleceğini tartıştık. Bugün yine bir üniversitenin Seferihisar ile ilgili çalışmalarını inceliyoruz. Projelerin uygulanabilirliği çok iyi düzeyde olmuş. Tüm öğrenci kardeşlerimi ve hocalarını tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde bu projelerden yararlanabiliriz."

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Sığacık'ı Yeniden Tasarladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement