Öğrencilerden 'Okulumuzu İstiyoruz' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden 'Okulumuzu İstiyoruz' Eylemi

Öğrencilerden \'Okulumuzu İstiyoruz\' Eylemi

Yıkılıp yeniden yapılacağı açıklanan Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun öğrencileriyle aileleri, okulun açılması için eylem yaptı.

10.06.2013 14:25  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 1998'de yaşanan depremde hasar gördüğü için 4 ay önce kapatılan ve yıkılıp yeniden yapılacağı açıklanan Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun öğrencileriyle aileleri, okulun açılması için eylem yaptı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan okul, 1998 Adana depreminde büyük hasar gördü. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü de hasarlı okulun yıkılıp yeniden yapılarak eğitime açılması için 4 ay önce sömestr tatilinden sonra okul öğrencilerini Kaşgarlı Mahmut İlk ve Orta Okulu'na nakletti. Aradan geçen zamanda okulun yıkılmaması ve inşaat çalışmalarının başlamaması nedeniyle bugün sabah saatlerinde öğrenciler ve velileri okul önünde toplandı.

'Okulumuzu istiyoruz', 'Okuluma dokunma, eğitime engel olma' ve 'Okulumuz geri açılsın' diye slogan yaklaşık 100 öğrenci, istemlerinin yer aldığı dövizleri taşıdı. Alkış ve ıslıklarla okulun yeniden açılmasını isteyen grup adına konuşan öğrenci velisi Necdet Genç, "Okulumuz ara tatilde depremde gördüğü hasardan dolayı geçici olarak kapatıldı. Okuldaki 900 öğrenci başka bir okula gönderildi. Okulun önümüzdeki dönemde yenide açılacağı ve öğrencilerin yeniden okula geleceği söylendi. Ama okulumuz açılacak gibi görünmüyor. Okulumuzu geri istiyoruz" dedi.

Bir süre daha slogan atan öğrencilerden bazıları, okul duvarının üzerindeki tabelanın yanına çıkarak 'Okulumuzu istiyoruz' yazılı döviz açtı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, hasarlı okulun yıkılacağını ve yenisinin yapılıp eğitime açılacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden 'Okulumuzu İstiyoruz' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement