Okullar Hayat Olsun Projesi - Son Dakika
Yerel

Okullar Hayat Olsun Projesi

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Okulların bahçe durumlarına ve binaların fiziki konumlarına göre ortak kullanıma yönelik değişik düzenlemeler yapılacak" dedi.

27.03.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Okulların bahçe durumlarına ve binaların fiziki konumlarına göre ortak kullanıma yönelik değişik düzenlemeler yapılacak" dedi.

Vali Düzgün, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nce uygulanan "Okullar Hayat Olsun" Projesinin protokol imza törenine katıldı.

Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'nda düzenlenen imza töreni, öğrencilerin hazırlamış olduğu halkoyunları gösterisi ile başladı.

Proje ile ilgili tanıtım sunumunun yapılmasının ardından konuşma yapan Vali Düzgün, "Okullar Hayat Olsun" projesiyle birlikte okulların bulunduğu mahallelerde halkın ve öğrencilerin güzel vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturulacağını söyledi.

Projenin ilk adımının atıldığını ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Bu projenin Ordu'da bugün ilk adımını Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'nda atıyoruz. Protokol imza töreni sonrasında Ordu'daki tüm okullarımızda, okulların bahçe durumlarına ve binaların fiziki konumlarına göre ortak kullanıma yönelik değişik düzenlemeler yapılacak. Bu düzenlemelerin başında okul bahçelerinin betonlaşma, taş ve topraktan kurtarılarak yeşil alanlara dönüştürülmesi geliyor. Oturma grupları ile mahalle halkının hafta sonları ve diğer zamanlarda iyi vakit geçirebilecekleri mekanlara dönüştürülmesi sağlanacak. Okul bahçelerinin durumlarına göre basketbol, hentbol ve benzeri spor sahlarının yapılması yönünde çalışmalar yapılacak. Bütün vatandaşlarımızında bu çalışmalara destek vermesi gerektiğine inanıyorum."

Protokol imzası, Vali Düzgün'ün yanı sıra Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve Giresun Orman Bölge Müdürü Ali Kaya tarafından atıldı.

İmza töreni sonrasında Vali Düzgün ve Belediye Başkanı Torun, okul bahçesine fidan dikti.

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullar Hayat Olsun Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement