Okullara Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Okullara Bisiklet Dağıtıldı

Okullara Bisiklet Dağıtıldı

‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı’ kapsamında öğrencilerin bisiklet etkinliğine katılmaları için Adıyaman’da okullara 65 adet bisiklet dağıtıldı.

01.10.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' kapsamında öğrencilerin bisiklet etkinliğine katılmaları için Adıyaman'da okullara 65 adet bisiklet dağıtıldı.

Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen tören ile bisiklet okullara dağıtıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' Projesi kapsamında 65 bisikletin dağıtımı için tören düzenlendi. Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, bazı kurum ve kuruluş müdürleri ile okul idarecileri katıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, son yıllarda obezite sayısının arttığını belirterek, "İlimizde son 10 yılda ortalama yaşam süresinin artışına bağlı olarak, 2009 yılında yapmış olduğumuz çalışmada obezitenin çok ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıktığı tespit edildi. 2014-2017 yılı Türkiye'de Sağlık Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında ilköğretim çağındaki çocuklarımızın bisiklet etkinliğini teşvik edilmesi amacıyla bir program düzenlendi. Bu program kapsamında 5,6,7 ve 8. sınıflardaki spor dersinde bisiklet etkinliğinin düzenlenmesi ve bisiklet verilmesi kararlaştırıldı. Bizde bugün 65 yeni bisikleti okullarımıza ulaştırıyoruz. Umarım fiziksel aktivelerine, hareketlerine vesile olur. Düzenli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite konusunda kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları devam ediyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okullara Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement