Oltu'da Ders Zili Çaldı, Okul Heyecanı Başladı - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Ders Zili Çaldı, Okul Heyecanı Başladı

Oltu\'da Ders Zili Çaldı, Okul Heyecanı Başladı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlamalarıyla resmen başladı.

16.09.2013 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlamalarıyla resmen başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na konulan çelenk ve okunan İstiklal Marşı sonrası resmen başlayan yeni eğitim öğretim yılı için düzenlenen kutlama programı Oltu Ortaokulu Salonunda gerçekleştirildi.

İlçe genelinde toplam 40 okulda eğitim ve öğretime başlayan yaklaşık 7 bin 500 öğrenci dün ders başı yaptı.

2013-2014 Eğitim Öğretim dönemine hazır bir şekilde girdiklerini belirten Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, eğitimde temel amaçlarından birisinin de bu yıl için milli ve manevi değerleri ön plana çıkaran bir program izlemek olduğunu kaydetti.

"Milli ve manevi değerler olmadan öğrenilen bilgi, kör bilgidir." diyen Aktaş yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunurken okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerden konunun üzerinde hassasiyetle durmalarını istedi.

Anaokulundan yüksek öğrenime kadar tüm çocuk ve gençlerin çağın gereksinimine göre yetiştirilmesinin önemine vurgu yapan Nurullah Aktaş, tüm okulların teknolojik imkanlardan aynı şartlarda yararlanabilmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Öte yandan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından organize edilen kutlama programında konuşan okul müdürü Rahmi Öztürk "Daha sağlıklı, daha üretken ve daha başarılı bir gelecek ancak bugünün çocuklarının daha iyi eğitilmesiyle olur." dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve "Ayşe'nin Kararı" adlı oyundan sonra Oltu'daki temel eğitim kurumlarının tanıtıldığı bir slayt gösterisinin de yapıldığı programın son bölümünde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müzik Öğretmeni Sakine Yaşar yönetiminde okul korosunun sahne gösterisiyle kutlamalar sona erdi.

Bu arada dün ders başı yapan öğretmen ve öğrenciler 27 Ocak-7 Şubat 2014 tarihleri arasında birinci yarı yıl tatiline girerken 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu 13 Haziran 2014 tarihinde tamamlanacak. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'da Ders Zili Çaldı, Okul Heyecanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement