Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, "Mahkeme Heyetine Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, "Mahkeme Heyetine Hakaret" Davası

Ömer Faruk Eminağaoğlu\'nun, "Mahkeme Heyetine Hakaret" Davası

Eski YARSAV Kurulu Başkanı Eminağaoğlu hakkında, İlhan Cihaner'in yargılandığı Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin heyetine, görevleri dolayısıyla hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın görülmesine devam edildi Soruşturmanın genişletilmesi talebini reddeden mahkeme, sanık avukatlarına, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verdi.

13.12.2013 16:31

Eski YARSAV Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında, İlhan Cihaner'in yargılandığı Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin heyetine, görevlerinden dolayı hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Eminağaoğlu ile avukatları Mustafa Yılmaz Sağlam, Turgut Kazan ve Ahmet Akgül katıldı.

Avukat Akgül, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunarak, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, 4 Mayıs 2010 tarihli duruşma tutanağının celbini ve aralarında Cihaner'in de bulunduğu bazı tanıkların dinlenmesini istedi.

Müvekkilinin görevi nedeniyle, mahkemenin görevsizlik kararı vermesini talep eden Akgül, mahkemede hazır ettikleri İlhan Cihaner, Osman Kaçmaz ve Salim Çoruk'un "tanık" olarak dinlenmesini istedi.

Avukat Turgut Kazan da esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, geçen celseki esas hakkındaki görüşünü tekrarladı.

Kısa bir aranın ardından Mahkeme Başkanı Süleyman Savut, ara kararı açıkladı.

Soruşturmanın genişletilmesi ve görevsizlik kararı talebini reddeden mahkeme, sanık avukatlarına, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verdi.

Eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteleyen mahkeme, tanık olarak hazır edilen üç kişiyi dinlemedi.

-Esas hakkındaki görüş

Cumhuriyet Savcısı Murat Demir tarafından, geçen celse açıklanan esas hakkındaki görüşte, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olan CHP Denizli Milletvekili Cihaner'in, 4 Mayıs 2010'da, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına katılan Eminağaoğlu'nun, mahkeme heyetine hitaben, "Bu bir hukuk rezaletidir. Hukuk fakültesi mezunu olmak, cübbe giymek hakim olmayı gerektirmez. Sivil yargı olarak bu mahkemeyi protesto ediyoruz" dediği iddia edildi.

Bu sözlerin heyeti aşağıladığı, saygınlıklarına saldırı niteliği taşıdığı savunulan görüşte, Eminağaoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevleri dolayısıyla alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi talep edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, 'Mahkeme Heyetine Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement