Osman Sınav'ın Kardeşi Rektör Adayı - Son Dakika
Güncel

Osman Sınav'ın Kardeşi Rektör Adayı

Osman Sınav\'ın Kardeşi Rektör Adayı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ünlü yönetmen Osman Sınav'ın kardeşi olan Prof.Dr.Ahmet Sınav, hazırladığı internet sitesiyle rektör adaylığını açıkladı.28 şubat döneminde binbaşı rütbesindeyken ordudan atılan Sınav, rektör...

29.02.2012 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ünlü yönetmen Osman Sınav'ın kardeşi olan Prof.Dr. Ahmet Sınav, hazırladığı internet sitesiyle rektör adaylığını açıkladı. 28 şubat döneminde binbaşı rütbesindeyken ordudan atılan Sınav, rektör olması halinde 'adaletli' olacağının sözünü veriyor.

Trakya Üniversitesi'nin önümüzdeki Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimleri için adaylık süreci başladı. Halen rektörlük görevini sürdüren Prof.Dr. Enver Duran üst üste iki dönem rektörlük yaptığı için mevzuat gereği yeniden aday olamayacak. Resmi olarak ilk adaylığı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ünlü yönetmen Osman Sınav'ın kardeşi olan Prof. Dr. Ahmet Sınav açıkladı. Hazırladığı www.ahmetsinav.com adlı internet sitesi üzerinden adaylığını açıklayan Prof.Dr. Sınav, 'Yaptıklarım', 'Yapacaklarım', 'Yapmayacaklarım' ve 'Söz veriyorum' bölümleri ile de neden aday olduğunu, rektör olması halinde yapacağı projeleri sıraladı.

İnternet sitesinde adaylık açıklamasını 'Sınırların sadece haritalar üzerinde kaldığı iletişim çağı denen zamanlardayız' sözleriyle ifade eden Prof. Dr. Sınav, "Uluslararası deneyim ve birikimlerimi sizlerle paylaşabilmek için üniversitemizin rektörlük yetki ve makamına adayım. Eğer üniversitemizin yeni bir vizyona, yeni bir enerjiye ve yeni ufuklara ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız desteğinizi umuyor ve seçimde oylarınızı bekliyorum" dedi. Rektör olması halinde Trakya Üniversitesi'ni adalet ile yöneteceğini ifade eden 61 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Sınav, internet sitesinin 'söz veriyorum' kısmında ise yapacaklarını sıraladı.

28 ŞUBAT DÖNEMİNDE OrduDAN ATILDI

1961 yılında Burdur'un Yeşilova ilçesinin Düden Köyü'nde doğan Ahmet Sınav, 1986'da Gülhane Askeri Tıp Fakültesinden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Anatomi alanında uzmanlık eğitimi alan Sınav, GATA'da 1993'de yardımcı doçent, 1995'da anatomi doçenti oldu. 28 Şubat dönemimde Yüksek Askeri Şura kararıyla binbaşı rütbesindeyken reysen emekli edilen Ahmet Sınav, daha sona kariyerine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti. İki büyük üniversitede 11 yıl anatomi hocalığı yaparak 2010 yılında profesör olarak geri döndü. Aynı yıl Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde göreve başlayan evli ve 3 çocuk babası Ahmet Sınav, 2011 Mart ayında Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlığına atandı ve halen bu görevini sürdürüyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osman Sınav'ın Kardeşi Rektör Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement