Atık tahta paletler sokak hayvanları için yuvaya dönüştürülüyor - Son Dakika
Güncel

Atık tahta paletler sokak hayvanları için yuvaya dönüştürülüyor

Osmaniye'de atık durumdaki tahta paletlerden sokak hayvanlarının barınabilecekleri yuvalar üretiliyor.

25.02.2022 11:54  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de atık durumdaki tahta paletlerden sokak hayvanlarının barınabilecekleri yuvalar üretiliyor.

Türkiye genelinde 2017 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi'ne katkı sunmak isteyen Osmaniye Halk Eğitim Merkezi'nde usta öğreticiler, vatandaşlar ve kurumlarca gönderilen özelliğini yitirmiş tahta paletleri merkezin atölyelerinde işleyerek, sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler için sıcak birer yuvaya dönüştürüyorlar.

1.5 ay önce başlayan proje kapsamındaki çalışmalarda bugüne kadar 10 kadar hayvan yuvası yapılarak dağıtılmak üzere kurum ve derneklere teslim edildi.

Osmaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, AA muhabirine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde geri dönüşüm kültürünü yaymak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Geri dönüşümün, günümüz ekonomilerinin vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini dile getiren Uyar, "Merkezimizde atık ürünleri tekrar değerlendirebileceğimiz, bu ürünlerle istihdam sağlayabileceğimiz ve bunu toplumun önünde yaparak farkındalık oluşturabileceğimiz çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bu çalışmalardan birisi de kullanılmayan atık durumundaki tahta paletlerden faydalanarak sokak hayvanlarının faydalanacağı sıcak evler yapmak." diye konuştu.

Vatandaş ya kurumların kendilerine getirdikleri tahta paletlerin, usta öğreticilerce kedi ve köpek evlerine dönüştürüldüğünü kaydeden Uyar, yapılan evler için hiç bir ücret talep etmediklerini ifade etti.

Kedi ve köpek yuvası olarak iki tip ürün hazırladıklarını ve yapılan ürünlerin vatandaşlarca çok beğenildiğini dile getiren Uyar, şunları söyledi:

"İnsanlara bu proje kapsamındaki çalışmalarımızı anlatmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Sadece Osmaniye değil, diğer illerde de farkındalık oluşturma adına özellikle belediyelerle kontak halindeyiz. Onların, bu tür ihtiyaçlara yetişemediği yerde devreye biz gireceğiz. Bu çalışmamızı sosyal medyada paylaştıktan hemen sonra en az 10 kişi arayarak bizden bu evlerden talep etti. Ben, ciddi rakamlara ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu proje sayesinde hem kullanılmayan ürünleri tekrar kullanıma ve ekonomiye kazandırıyoruz, hem de sokaktaki dostlarımız sıcak birer yuvaya kavuşuyor."

Atık tahta paletler sokak hayvanları için yuvaya dönüştürülüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atık tahta paletler sokak hayvanları için yuvaya dönüştürülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement