Otistik Çocuklar ve Aileleri Yürüyüş Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Otistik Çocuklar ve Aileleri Yürüyüş Gerçekleştirdi

Balıkesir'de Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otistik çocuklar ve aileleri yürüyüş gerçekleştirdi.

02.04.2017 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otistik çocuklar ve aileleri yürüyüş gerçekleştirdi.

Atatürk Anıtı'ndan, Necmettin Erbakan Meydanı'na yürüyen grup, davul, tef ve zil çalarak otizme dikkat çekti. Balıkesir Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı'nın (OBİDEV) organize ettiği ve Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkı verdiği yürüyüşe vatandaşlar da destek verdi.

Kaymakam Abdulkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da dahil olduğu yürüyüşün ardından gazetecilere açıklama yapan OBİDEV Başkanı Fatma Tabanlı, "Bugün güzel bir etkinlik oldu, güzel bir katılım oldu. Artık her 68 çocuktan birisi otizmli ve erken tanı bizim için önemli. Eğitim saatlerinin arttırılması için otizm eylem planının bir an evvel hayata geçirilmesini diliyoruz." dedi.

Başkan Uğur da otistik çocukları hasta olarak kabul etmediklerini belirterek, "Cuma günü 100 çocuğa eğitim verebilecek bir rehabilitasyon merkezini Bandırma'da açacağız. Destekliyoruz, inşallah otistik çocuklarımızı topluma kazandıracağız." diye konuştu.

Otistik Çocuklar ve Aileleri Yürüyüş Gerçekleştirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otistik Çocuklar ve Aileleri Yürüyüş Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement