Özbek Seçmenler, Muhtarlarını Seçecek - Son Dakika
Güncel

Özbek Seçmenler, Muhtarlarını Seçecek

Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 32 yıl önce Türkiye'ye göç ederek Hatay'a yerleşen Özbek kökenli Türkler, kentin büyükşehir statüsüne alınmasıyla mahalleye dönüşecek beldelerinin muhtarını seçecek Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı ve 3 bine yakın seçmenin bulunduğu Ovakent Mahallesi'nde muhtarlık için yarışan 10 aday, en çok oy alabilmek için çalışıyor.

21.03.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 32 yıl önce Türkiye'ye göç ederek Hatay'a yerleşen Özbek kökenli Türkler, Hatay'ın büyükşehir statüsüne alınmasıyla mahalleye dönüşecek beldelerinin muhtarını seçmek için sandık başına gidecek.

Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı ve 3 bine yakın seçmenin bulunduğu Ovakent Mahallesi'nde seçimler, diğer yerleşim yerlerine göre daha çekişmeli geçiyor. Projeleriyle seçmenin gönlünü kazanma gayretinde olan 10 aday, eğitim ve iş imkanlarıyla ilgili çalışma yapacakları vaadiyle sandıktan en çok kendilerine oy çıkması için çalışıyor.

Merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ovakent'te farklı bir telaş ve yarış yaşanıyor. Parkta, cami avlusunda, kahvehanede ya da hemen her sokak başında oturan vatandaşlar, 30 Mart seçimleri ve beldeden mahalleye dönüşen Ovakentte'ki muhtar adaylarından kimin daha çok oy alacağını  konuşuyor.

Türkçe ile karışık Özbekçeleriyle adaylarla ilgili yorumlarını ileten vatandaşların temennilerinin en dikkat çekenleri arasında ise gençlere iş imkanı, eğitim ve konut sorunlarına çözüm bulunabilmesi yer alıyor.

Hizmet için yarış

Ovakent Belediye Başkanı Abdülşükür Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1982 yılında 171 aile olarak Hatay'a geldiklerini ve şuanda resmi nüfusun 8 bin civarında olduğunu, oturum izni bekleyenlerle bu sayının 10 bini bulduğunu kaydetti.

Mahalleye dönüşecek olan beldelerinde çok fazla muhtar adayının bulunduğunu ifade eden Mert, seçimlerin demokratik bir havada geçmesi temennisinde bulundu.

Çok fazla muhtar adayı olmasına karşın adaylar arasında herhangi bir gerginlik bulunmadığına dikkati çeken Mert, her adayın hizmet için yarıştığını söyledi.

Muhtar adaylarından Abdüllatif Ayıngen, mahallede 2 bin 980 seçmen olduğunu ve seçimleri kazanmayı ümit ettiğini belirtti.

Hizmet için adayın çok olmasının iyi olduğunu ifade eden Ayıngen, "1989 yılında Hatay'a geldim. Buraya hizmet için çalışacağım. En önemli yapacağım proje, gençler için iş imkanı. Göç alan yerlerden biri olduğumuz için hükümetimizle birlikte konut projemiz olacak. Elimizden geldiğince hizmet edeceğiz" dedi.

Muhtar adayı Abdülmaruf Yıldız ise 2 yaşındayken geldiği Ovakent'e en güzel şekilde hizmet etmek için aday olduğunu dile getirdi.

Seçilmesi durumunda Özbek Türklerinin en büyük sıkıntısı olan eğitim sorununa çözüm bulmak istediğini vurgulayan Yıldız, "Beldede işsizlik had safhada. Lise ve üniversite mezunu gençlerimiz var ama işsiz. Beldemizdeki işsizlik sorununu çözmek istiyoruz. Örf ve adetlerimiz değişik, apartman dairelerinde yaşayamıyoruz. Konut sorunu var. Her evde üç, dört aile yaşıyor. Buna çözüm bulmak istiyoruz. Yüzde 70'i gençlerden oluşan Ovakent'te sosyal tesisler yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbek Seçmenler, Muhtarlarını Seçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement