Bush'a Ayakkabı Fırlatan Iraklı Gazeteci Türkiye'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Bush'a Ayakkabı Fırlatan Iraklı Gazeteci Türkiye'ye Geldi

Bush\'a Ayakkabı Fırlatan Iraklı Gazeteci Türkiye\'ye Geldi

ABD eski başkanlarından George W. Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El-Zeydi Türkiye'ye geldi.

10.12.2013 15:29  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD eski başkanlarından George W. Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El-Zeydi Türkiye'ye geldi. El Zeydi'nin cezaevinde yazdığı "The Last Salute to President Bush (Başkan Bush'a Son Selam)" isimli kitabı Türkiye'de Türkçe'ye çevrilecek.

ABD eski başkanı George W. Bush 2008 yılında Irak'a yaptığı ziyaret sırasında kürsüde konuşma yaparken, Iraklı gazeteci Muntazar El-Zeydi ayakkabılarını fırlatmıştı. Olaydan sonra hapis yatan gazeteci Eli Zeydi cezaevinde yaşadıklarını kitap haline getirdi. Kaynak Yayınları "The Last Salute to President Bush (Başkan Bush'a Son Selam)" isimli kitabın Türkçe olarak yayımlanması için El -Zeydi'yi Türkiye'ye davet etti. Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sadık Usta ile Muntazar El-Zeydi Pazartesi akşamı19.30'da Mia Pera otelde basın açıklaması yaptı.

Kaynak Yayınları Genel Yatın Yönetmeni Sadık Usta, "Zeydi arkadaşımız Iraklı gazeteci kendisi. Amerika başkanına ayakkabı fırlatarak dünya çapında ezilen milletlerin gönlünde taht kurdu. Hapishanedeki anıları kitaplaştırdı "Başkan Bush'a Son Selam" diye. Uzun bir süredir bizde niçin Türk okurlara ulaştırmayalım diye düşünüyorduk. Yazdıkları kitabı Türkiye'de en kısa süre içinde Türkçeye çevirerek yayımlama hakkını bize vermesini söyledik. Kendisi bunu memnuniyetle kabul edeceğini söyledi" dedi

Türkiye'de olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden El -Zeydi ise, "Kitap aslında çok farklı konuları bir araya gelmesiyle yazıldı. Doğduğumdan beri birçok sorunlarını yaşadığım, savaşlar, darbeler, işgallerini yaşadığım Irak'taki halkın hayatını anlatmaktadır. Kitabın satışında kazanılan yazarlık hakkım benim kurmuş olduğum bir hayır kurumuna bağışlanacak. Bu hayır kurumu Irak'ta Amerikan işgali sırasında dul ve yetim kalmış Iraklı vatandaşlarıma hizmet ediyor. Geliri oraya gidiyor. Kitap benim hapiste geçirdiğim işkence ve tecritte geçirdiğim günlerde, hem yaşadıklarımdan yola çıkarak, hem Irak halkının, hem benim yaşadıklarımı, hem Amerikalıların yaptıklarını, hem de onların milis gücü gibi yardım eden ve onlardan çok hevesli olarak Iraklılara ve bizlere saldıran milis güçlerini anlatmaya çalıştım" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması yapıldıktan sonra Kaynak Yayınları Genel Yatın Yönetmeni Sadık Usta ile Muntazar El-Zeydi kitap sözleşmesi imzaladı. Eşi Meryem ile Türkiye'ye gelen Muntazar El-Zeydi bugün İstanbul'dan ayrılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bush'a Ayakkabı Fırlatan Iraklı Gazeteci Türkiye'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement