Papa Franciscus'un Seyahatleri - Son Dakika
Güncel

Papa Franciscus'un Seyahatleri

Papa Franciscus\'un Seyahatleri

Papa’nın Güney Kore’yi ziyaret edeceği tarihler belli oldu.

10.03.2014 17:00

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un, 14-18 Ağustos tarihlerinde 6. Asya Gençlik Günleri kapsamında Güney Kore'yi ziyare edeceği açıklandı.

Vatikan Sözcüsü Rahip Federica Lombardi, Papa'nın Güney Kore'ye yapacağı ziyaretin tarihlerini onaylayarak, Asya'nın ruhani liderin öncelikleri arasında yer aldığını söyledi. Lombardi, ziyaret çerçevesinde Papa'nın başkent Seul'u de ziyaret ederek Koreli şehitleri takdis edeceğini kaydetti.

Kısa bir süre önce de Papa 24-26 Mayıs'ta yapılacağı daha önce açıklanan Ürdün, İsrail, Filistin'den oluşan kutsal topraklar gezisinin İsrailli diplomatların sözkonusu dönemde greve gidecekleri yönündeki haberler dolayısıyla gezinin iptal olabileceği söylentileri çıkmıştı. Vatikan birkaç gün önce yaptığı açıklamayla konuya netlik kazandırdı ve gezinin daha önce planlanan tarihte yapılacağını duyurdu.

Göreve gelişinin birinci yılını 13 Mart'ta doldurmaya hazırlanan Papa Franciscus, görevdeki ilk yılında sadece bir dış gezi yapmış, onda da Brezilya'nın Rio da Janeiro kentine 28. Dünya Gençlik Günü'ne katılmıştı.

Göreve geldiği ilk günlerde gezilerden çok kilisede reform üzerine yoğunlaşacağının sinyalini veren Papa Franciscus, geçen hafta verdiği bir röportajında da memleketi Arjantin'e 2016'dan önce gitmeyi planlamadığını ifade etmişti. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa Franciscus'un Seyahatleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement