Patara Kazılarında Heykel ve Yazıtlar Bulundu - Son Dakika
Güncel

Patara Kazılarında Heykel ve Yazıtlar Bulundu

Patara Kazılarında Heykel ve Yazıtlar Bulundu

Antalya Patara Antik Kenti'ndeki kazıların bu yılki bölümü tamamlandı, kazılarda Herakles ve Pagan Tanrısı Attis'e ait bölümler bulundu.

29.09.2011 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Patara Antik Kenti'ndeki kazıların bu yılki bölümü tamamlandı, kazılarda Herakles ve Pagan Tanrısı Attis'e ait bölümler bulundu.

Kaş İlçesi yakınlarındaki Likya Uygarlığı'nın başkenti Patara Antik Kenti'nde 22 yıldır devam eden kazıların bu yılki bölümünde 60 kişilik bilim ve öğrenci grubu ile yaklaşık 100 işçi görev aldı. Bu yılki kazılar, meclis, kaynak kilise, su yolları, meclisin kuzey suru, liman hamamı, deniz feneri ve ana caddede davam etti. Aynı bölgelerde restorasyon çalışmaları yapıldı. Kazılarda çok sayıda önemli yazıt, mezarlıklarda yapılan kazılarda çok sayıda sikke ve takı malzemeleri bulundu.

Kazı Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık, bu yılki kazı ve restorasyon çalışmalarını değerlendirdi. Prof. Dr. Işık, antik çağda efsane halk kahramanı olan Herakles ve Pagan Tanrısı Attis'in bir metre büyüklüğündeki mermer heykelinin bulunduğunu söyledi. Herakles'in başının gelecek yılkı kazılarda bulunabileceğini söyleyen Kazı Başkanı Prof. Dr. Işık, "Belirli alanlarda yapılan çalışmalarda özellikle kaymak Kilise diye tanımladığımız ve hemen yanındaki Temenoslu bir mezarlık alanı olan çalışmamız biraz öne çıktı. Yine aynı şekilde Liman Hamamı'nın Pelastrası'nda ciddi kazı çalışmaları yapıldı. Bu yapılan çalışmalarda yine müzelik değeri olan güzel ve çok önemli sayıda esere kavuşmuş olduk. Bunların başında bir Herakles heykeli geliyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Işık, kazı çalışmalarını yılbaşından hemen sonra tekrar başlayacaklarını kaydetti. - Antalya/ Kas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patara Kazılarında Heykel ve Yazıtlar Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement