Pfizerliler "Önce Hastalar Gelir" dedi - Son Dakika
Güncel

Pfizerliler "Önce Hastalar Gelir" dedi

Pfizerliler "Önce Hastalar Gelir" dedi

Pfizerliler, 26 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında her gün düzenledikleri "Her Gün Önce Hastalar Gelir" etkinlikleriyle, hastaların hayatlarına dokunan aktivitelere imza attı.

14.03.2018 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsanların sağlıklı ve uzun yaşamaları için en iyi tedavileri geliştirmek ve sunmak amacıyla çalışan Pfizerliler, hastaların hayatında ne kadar büyük önem taşıdıklarının bilinciyle hareket ediyor ve çalışma ilkelerini "Önce Hastalar Gelir" mottosuyla özetliyor. Pfizerliler bu anlayışın bir yansıması olarak düzenledikleri "Her Gün Önce Hastalar Gelir" etkinlikleriyle, her günü farklı iş birimlerinin rehberliğinde, hastalar için bir araya geldi. Hafta boyunca nadir hastalıklardan onkolojiye, inflamasyondan aşılamaya kadar pek çok alanda bilgilendirici ve farklılık yaratan aktiviteye imza attı.

Her gün yaptıkları işlerin ve verdikleri kararların aslında binlerce insanın hayatlarını, umutlarını ve beklentilerini yönlendirdiği gerçeğinden hareket eden Pfizerliler, 26 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında her gün düzenledikleri "Her Gün Önce Hastalar Gelir" etkinlikleriyle, hastaların hayatlarına dokunan aktivitelere imza attı.

26 Şubat'ı nadir hastalıklara ayıran Pfizerliler, ofiste düzenledikleri mozaik fotoğraf etkinliği sonucunda, Türkiye Hemofili derneğine çekilen fotoğraf sayısı kadar bağış yaptı. Sonrasında hem merkez ofiste hem de bölge ofislerinde hemofili hastası çocuklar için tişört boyama etkinliği düzenlendi ve boyanan tişörtler ilgili etkinliklerde dağıtılmak üzere Türkiye Hemofili derneğine bağışlandı. Genç Hemofili Ritim Grubu'nun verdiği mini konserin ardından Prof. Dr. Bülent Zülfikar ile nadir hastalıklar konulu bir söyleşi yapıldı.

Pfizerliler 27 Şubat'ta inflamasyon ve ağrı temelli hastalıkları odaklarına alarak, merkez ve saha ekiplerinin çocuklarından gelen "Hareket Özgürlüktür" temalı resimlerden oluşan bir sergi düzenlendi. İstanbul'daki çalışanların ipuçlarını takip ederek hem inflamasyon ve ağrı hakkında bilgilenip hem de minik bir ödül kazanacağı bir oyun organize edildi. Bu sayede çalışanların gün içerisinde hem hastalıklar hakkında bilgilenmeleri hem de adım atmaları teşvik edildi. Ayrıca Ankara, İzmir ve İstanbul'daki Pfizerlerde gün boyunca attıkları adımları #hareketozgurluktur ve #hergunoncehastalargelir hashtag'leriyle paylaşan çalışanlar adına Pfizer Türkiye tarafından Çocuk Romatoloji Derneği'ne bağış yapıldı.

Pfizerliler 28 Şubat'ı onkolojiye ayırdı. Bu kapsamda Pfizer Onkoloji'nin, kanser hastalarına hastalıklarıyla tanıştıkları andan itibaren ve tedavi süreçleri boyunca destek olmak amacıyla geliştirdiği projeler çalışanlara anlatıldı. KAÇUV derneği ile birlikte Cerrahpaşa Tıp Fakültesi pediatrik onkoloji kliniği ziyaret edildi ve hastane sınıflarına destek olmak üzere harekete geçildi.

Ayrıca Pfizerliler 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde, kansere karşı mücadelede KAÇUV ile el ele verdi. Pfizer Onkoloji KAÇUV'un kanser tedavisi devam eden çocuklar ve ailelerinin konaklama ihtiyacını karşılamak üzere projelendirdiği ikinci Aile Evi'ne bağış ile destek verdi. KAÇUV'un bu desteğe teşekkür hediyesi renkli bardak altlıkları da Pfizerlilerin masalarını süsledi. Pfizerliler, bu desteğin artarak büyümesi umuduyla, Aile Evi'nde konaklayan hasta yakınlarının da çalışanı olduğu Umut Kafe'yi 5-10 Şubat tarihleri artasında Ortaköy'deki ofislerine davet etti. Bazen işlerinden, yaşadıkları şehirlerden ayrılmak zorunda kalan hasta yakınlarının tedavi sürecinde ek maddi destek elde edebildikleri Umut Kafe Pfizerlilerin desteği ile yoğun saatler yaşadı. Bu verimli işbirliği ile Umut Cafe 6 Mart'tan itibaren her Cuma Pfizer Ortaköy ofiste olmaya devam edecek.

1 Mart günü atriyal fibrilasyon hastaları ve hasta yakınlarının geçirdikleri süreç ve Pfizer'in onlara sunduğu fayda tüm çalışanlarla paylaşıldı. Çeşitli videolar ve görseller aracılığıyla inmeden korumanın öneminin görselleştirilmesi sağlandı ve hastaların Pfizer çalışanlarına ilettiği teşekkür mesajları herkesle paylaşıldı. Ayrıca sigarayı bırakmayı daha fazla teşvik etmek için sigarayı bırakmanın faydaları sembolik sigara paketleri aracılığıyla görselleştirildi ve çalışanların bu paketleri takas etmeleri teşvik edilerek sağlıklı atıştırmalıklar dağıtıldı. Kutuya bırakılan her paket için ise TEMA'ya fidan bağışı yapıldı.

2 Mart'ta dislipidemi ve hipertansiyon hastaları için beslenme önerileri tüm çalışanlarla paylaşıldı ve posterler aracılığıyla tansiyon hakkında bilgilendirme yapıldı. İki gün boyunca şirket genelinde ideal vücut ölçüsü ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Pfizer'in bugüne kadar hayatına dokunduğu tüm hastaların sayısı tüm çalışanlarla paylaşıldı. Ayrıca Pfizerlilerin kendi yakınlarını, sevdiklerini hem yetişkin hem de bebek aşılamasının önemiyle ilgili bilgilendirmelerini sağlayacak aktiviteler düzenlendi.

Tüm hafta boyunca, yemekhanede çıkacak yemeklerin besin değerleri tabildot altlıklarına yazılarak şirket içinde farkındalık yaratmak hedeflendi. Hangi vitaminlerin eksik olabileceğine ve bu vitaminlerin hangi besinlerden alınabileceğine dair bilgiler ve dengeli beslenme ile ilgili posterler çalışanlarla paylaşıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pfizerliler 'Önce Hastalar Gelir' dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement