Pi Sayısını, Sayı Doğrusu Üzerinde Gösterdiler - Son Dakika
Yerel

Pi Sayısını, Sayı Doğrusu Üzerinde Gösterdiler

Ağrı Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Bu Benim Eserim" projesi kapsamında hazırladıkları çalışmayla Türkiye genelinde ilk 100'e girdi."Pi sayısının sayı doğrusunda gösterimi" adlı...

23.05.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Bu Benim Eserim" projesi kapsamında hazırladıkları çalışmayla Türkiye genelinde ilk 100'e girdi.

Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Eylem Kaya ile Süleyman Taşdemirci, Matematik Öğretmeni Mesut Öztürk gözetiminde, öğrenilmesi zor ve soyut olan irrasyonel sayıları sayı doğrusunda göstererek öğrenilmesini kolaylaştırmak için

"Pi sayısının sayı doğrusunda gösterimi" adlı çalışma yaptı.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu Benim Eserim" projesi kapsamında hazırladıkları "Pi sayısının sayı doğrusunda gösterimi" konulu çalışmayla, TÜBİTAK Türkiye finaline katılmaya hak kazandıklarını söyledi.

Proje çalışmalarına sezon başında başladıklarını ve Şubat ayında bitirdiklerini ifade eden Öztürk, "Öğrencilerimizle düzenli olarak haftada 2-3 gün çalıştık. Öğrencilerimiz, bizden aldıkları bilgilerle kendi projelerini şekillendirdiler. Beş ay sürdü çalışmamız" diye konuştu.

Projeyi hazırlayan Eylem Kaya da irrasyonel sayısı olan Pi sayısını sayı doğrusu üzerinde gösterdiklerini belirterek, "Öncelikle R uzunluğunda bir yarı çap aldık. Bu uzunluğumuz herhangi bir reel sayı olabilir. Yani sonuç olarak projeyle 'irrasyonel sayıların sayı doğrusu üzerinden gösterilemez' düşüncesini ortadan kaldırmış olduk. Projeyle bunu kanıtladık" dedi.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Fevzi Yazıcı da öğrencilerin başarısından duyduğu mutluluğu ifade ederek, proje çalışmasına matematik dalında katıldıklarını ve dereceye girdiklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak da Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliğince bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Bu Benim Eserim" projesi kapsamında Ağrı'dan Atatürk İlköğretim Okulu'nun bölge yarışmasında finale kalarak, Ankara'daki yarışmaya hak kazandığını anımsattı.

Genel olarak yarışmaya 86 bin 234 proje başvurusu olduğunu kaydeden Başak, öğrencilerin ilk 100 proje arasına girmesinin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

- AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pi Sayısını, Sayı Doğrusu Üzerinde Gösterdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement