Polisi Şehit Eden PKK'lı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Polisi Şehit Eden PKK'lı Yakalandı

Polisi Şehit Eden PKK\'lı Yakalandı

Cizre'deki Nevruz kutlamalarında 1 polisi şehit eden PKK'lıyı ekipler, saklandığı evde yakaladı.

05.05.2012 12:06  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre'deki izinsiz Nevruz kutlamalarında polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nu şehit eden İran asıllı ve Aris kod adlı PKK'lı Hiris Menberi, eylem hazırlığı içerisindeyken yapılan operasyon sonucu silah ve teçhizatları ile birlikte saklandığı evde sağ olarak yakalandı.

Nevruz kutlamalarında Ahmet Toprakoğlu'nu şehit eden, Cihangir Ata'yı da yaralayan PKK'lı teröristin, ilçede büyük bir eylem hazırlığı yaptığı bilgisini alan polis ekipleri, 01.05.2012 tarihinde teröristin saklandığı eve operasyon düzenledi.

Nevruz kutlamalarından bu yana Cizre'de saklanmayı başaran İran asıllı Aris kod adlı PKK'lı Hiris Menberi, Terörle Mücadele Ekipleri ve Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda Dicle Mahallesi Eski Hastane mevkiinde saklandığı evde kıskıvrak sağ olarak yakalandı.

PKK'lı teröriste yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen Ahmet Danış, Abdulbaki Tiken, Serhat Arsu, Mehmet Emin Zeyrek, Rahmete Durak, Rezzan Aksoy, Serdar Kartal, Rıdvan Tanış, Sıdık Ateş, Songül Kolanç, Emrah Arslan ve Abdullah İnedi de gözaltına alındı.

Operasyonda 1 adet Kaleşnikof silah, 2 adet el bombası,1 adet tabanca ve bol miktarda mermi ele geçirilirken, kendisine yardım ve yataklık yapan kişilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada ise iki adet silah ve bol miktarda mermi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nu şehit ettiğini ve daha büyük bir eylem içerisinde olduğunu itiraf eden teröristin ve Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıda da yer aldığı öğrenildi. Gözaltına alınan PKK'lı ile ona yardım ve yataklık ettiği iddia edilen 12 zanlı Emniyet'teki sorgularının tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilerek geniş güvenlik önlemleri altında adliye sarayına getirildiler.

Savcılıktaki sorguları tamamlanan PKK'lı terörist ile ona yardım yataklık ettiği iddaa edilen 12 kişi tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiler. Sabah saat 03.00'e kadar devam eden mahkemenin sonucunda, aralarında PKK'lı Hiris Menberi'nin de bulunduğu 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Abdullah İnedi isimli şahıs ise serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polisi Şehit Eden PKK'lı Yakalandı - Son Dakika


Advertisement