Prof. Dr. Hasan Erkek'e "Avrupa Büyük Şiir" Ödülü - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Hasan Erkek'e "Avrupa Büyük Şiir" Ödülü

Prof. Dr. Hasan Erkek\'e "Avrupa Büyük Şiir" Ödülü

Doğu-Batı Akademisi tarafından 13-19 Temmuz tarihlerinde Romanya’nın Curtea de Argeş şehrinde düzenlenen “20. Uluslararası Şiir Geceleri Festivali”nde Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Erkek’e Avrupa Büyük Şiir Ödülü verildi.

27.07.2016 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu-Batı Akademisi tarafından 13-19 Temmuz tarihlerinde Romanya'nın Curtea de Argeş şehrinde düzenlenen "20. Uluslararası Şiir Geceleri Festivali"nde Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Erkek'e Avrupa Büyük Şiir Ödülü verildi.

Bu yıl 20.'si düzenlenen, 40 ülkeden 60 şairin katıldığı festivalde; şiir okumaları, kitap tanıtımları ve sergiler gerçekleştirildi. Prof. Dr. Hasan Erkek'in 2015 yılında, "Hayat Yenile Beni" ve "Beyaz Menekşe" adlı şiir kitaplarından yapılan seçkilerden oluşan "Beyaz Menekşe" kitabı Romanya'da yayımlanmıştı. Kitabının tanıtım etkinliğinin de yapıldığı festivalin sonunda jüri tarafından Prof. Dr. Hasan Erkek'e Avrupa Büyük Şiir Ödülü takdim edildi.

Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Bulgaristan ve Romanya'da da şiir kitapları basılan Prof. Dr. Hasan Erkek'in şiir ve tiyatro alanında bugüne kadar 12 ülkede 25 kitabı yayımlandı. Yapıtlarıyla pek çok ulusal ve uluslararası ödül alan Prof. Dr. Erkek'in son olarak yeni şiir kitabı "Sevdadan Kanadım" okuyucularla buluştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Hasan Erkek'e 'Avrupa Büyük Şiir' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement