PTT'den Cumhuriyet Bayramı'na Özel Pul Sergisi - Son Dakika
Güncel

PTT'den Cumhuriyet Bayramı'na Özel Pul Sergisi

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) Cumhuriyet Bayramı Pul Sergisi açtı.

26.10.2018 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) Cumhuriyet Bayramı Pul Sergisi açtı.

PTT Genel Müdürlüğü Değerli Kağıtlar Daire Başkanı Mehmet Orhon, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 95. kuruluş yıl dönümünü sergiyle kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

PTT'nin de çalışmalarıyla tarihe ışık tuttuğunu dile getiren Orhon, amaçlarının milli bilinci geliştirerek tarihe sahip çıkan nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Orhon, pulların ülkelerin tarihi ve gelenekleri konusunda bilgi verdiğine işaret ederek, "Cumhuriyet tarihini anlattığı için bu sergiyi çok önemsiyoruz." dedi.

İzmir PTT Başmüdürü Şerif Kaçmaz da tarihi zaferlerle dolu aziz milletin istiklali söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini ifade ederek, posta teşkilatının milli mücadelede ciddi bir paya sahip olduğunu dile getirdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün de posta teşkilatına büyük önem verdiğine işaret eden Kaçmaz, "PTT ailesi olarak hem şirketteki atılımlarla hem de küresel posta sektörünü parlak yarınlara taşıyacak çalışmalarla onur duymakla beraber, bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı apayrı bir mutlulukla, heyecanla kutluyoruz." diye konuştu.

Sergide, 1924 tarihinden bu yana basılan pullardan 514 föy ziyaretçilere sunuluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PTT'den Cumhuriyet Bayramı'na Özel Pul Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement