Ramazan'ın İlk Günü Ne Zaman? İlk Sahura Ne Zaman Kalkacağız? - Son Dakika
Güncel

Ramazan'ın İlk Günü Ne Zaman? İlk Sahura Ne Zaman Kalkacağız?

Ramazan\'ın İlk Günü Ne Zaman? İlk Sahura Ne Zaman Kalkacağız?

Ramazan ayı geldi çattı. Bütün sene içinde İslam alemi tarafından en çok beklenen mübarek ay Ramazan'a kısa bir zaman kaldı. İlk orucun tutulacak olmanın heyecanı ile ilk sahura ne zaman kalkacağız merak ediliyor. Aynı zamanda iftar ve imsak vakitleri için Ramazan İmsakiyesi 2019 diyanet aramaları yapılıyor. İmsakiye ve detaylar haberimizde.

04.05.2019 12:22  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üç ayların sonuncusu olan ve Peygamberimizin "Recep Allah'ın ayıdır, Şaban benim ayımdır, Ramazan ise ümmetimin ayıdır." dediği onbir ayın sultanı için 2 gün kaldı. Bu sene Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Yani ilk sahura 5 Mayıs Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece kalkacağız. Aynı zamanda 5 Mayıs Pazar akşamı, yılın ilk teravih namazı eda edilecek. İlk oruç ise 6 Mayıs Pazartesi günü tutulacak. Diyanetin verilerine göre hazırlanmış 2019 Ramazan İmsakiyesi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

2019 RAMAZAN AYI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için ramazan 29 gün sürecek. On bir ayın sultanı huzur ve bereket ayı ramazanın ilk teravih namazı 5 Mayıs Pazar günü kılınacak. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan ayının ilk orucu için 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece sahura kalkılacak.

Türkiye genelinde ramazanın birinci günü ilk imsakın Ardahan ve Iğdır'da saat 03.13'te yaşanacağını, ilk iftarın ise saat 19.06'da Hakkari'de açılacak.

Ramazanın son günü ise ilk imsakın yine Ardahan'da 02.35'te, son imsakın Muğla'da 03.57'de başlayacağını, ilk iftarın Hakkari'de 19.28'de, son iftarın ise Edirne'de 20.50'de yapılacak.

Ramazanın birinci günü için Sinoplu vatandaşlar 16 saat 10 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu, Hatay ise 15 saat 33 dakikayla en kısa orucu tutacak.

Ramazanın son günü Sinop'ta 17 saat 18 dakika oruç müddetiyle yine en uzun oruç tutulacak. Hatay ise 16 saat 24 dakikayla en kısa orucu tutacak. Dünya üzerinde baktığımız zaman ise ramazan ayının ilk günü Gabon'un Libreville şehrinde 13 saat 29 dakika, kuzeyde Norveç'in Tromso şehrinde ise 18 saat 57 oruç tutulacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Teravih namazı, mukabele, fıtır sadakası ve itikaf gibi ibadetlerin ifa edildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27'nci gecesine denk gelen 31 Mayıs'ta idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan ayının ardından 4 Haziran'da ise Müslümanların büyük sevinçle karşıladığı Ramazan Bayramı'na girilecek. 2019 Ramazan Bayramı, 4-5-6 Haziran'da kutlanacak. Yarım gün tatil olan arife günü 3 Haziran Pazartesi gününe denk gelmektedir. Bu durumda Ramazan Bayramı ile hafta sonu tatilini birleştirmek için izin kullanmak gerekir. Eğer yarım gün izin alınırsa 1 Haziran Cumartesi ve 2 Haziran Pazar günü ile birleştirilmiş olacak ve Ramazan Bayramı tatili 6 güne çıkmış olacak. (1 Haziran Cumartesi ile 6 Haziran Perşembe)

İkinci seçenek için ise 1,5 gün izin kullanmak gerekir. Bu durumda Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkmış olur. Böylece 1 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar günleri tatil yapma imkanı olacaktır. 2019 Ramazan Bayramı tarihi şöyle;

03 Haziran 2019 Pazartesi Ramazan Bayramı Arifesi

04 Haziran 2019 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

05 Haziran 2019 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

06 Haziran 2019 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

Son Dakika Güncel Ramazan'ın İlk Günü Ne Zaman? İlk Sahura Ne Zaman Kalkacağız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement